Ahmet Zeki Üoldukça’a verilen “yakın koruma” sonucu kaldırıldı

ahmetbeyler

Yeni Üye
FETÖ’nün Ergenekon, Balyoz ve Hipnoz davasıyla kumpası kurduğu subaylardan biri olan emekli Hakim albay Ahmet Zeki Üoldukca’a verilen “yakın muhafaza sonucu kaldırıldı.

sonucun, İstanbul Valiliği Merkez Muhafaza Komisyonu’nun 17 Şubat’ta yaptığı görüşmeden daha sonra alındığı tabir edilerek İçişleri Bakanlığını’nın “oluru” ile mutlaklaştığı açıklandı.

Ahmet Zeki Üfazlaca, 15 Temmuz 2016’dan daha sonra verilen müdafaanın sonucunın 6 yıl daha sonra değiştirilmesini eleştirerek “Helal olsun” dedi.

Odatv’ye konuşan Ahmet Zeki Üfazlaca şunları söylemiş oldu: “Ben 2008 yılından bu yana Askeri savcı olarak başlatmış olduğum FETÖ ile çabamı her kaidede sürdürüyorum. Bu çabam niçiniyle kumpaslara uğradım, beş yıla yakın mahpus yattım. Çok sevdiğim TSK’dan iki kere ihraç edildim, tekraren ben, kızım ve eşim vefat tehditleri aldık. hiçbirisinden yılmadım. Bugüne kadar FETÖ’cüler hakkında yetkili mercilere yirmiden çok müracaatım oldu. Bildiklerimi anlattım, bana ulaşan evrakları kanunların her Türk vatandaşına getirdiği zorunluk gereği savcılıklara verdim.”

EVRAKLARI BAŞSAVCILIĞA VERDİKTEN daha sonra

“Milli Savunma Bakan Yardımcıları hakkında gelen evrakları de hiç bir yorum yapmadan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdim. Evrakları savcılığa vermemden yalnızca bir hafta daha sonra muhafaza sonucu apar topar kaldırılmış ve jet süratiyle onaylanmıştır. Bu nasıl devlet yönetmektir, emekli bir savcı kanunlarda yazan bir kararın gereğini yaptı diye muhafazasını kaldırıp Cumhuriyet tarihinin en kanlı örgütünün önüne atıyorsunuz. Bu ülkede bir sürü ilgisiz adama muhafaza, çakarlı geçiş üstünlüğü sağlayan araçlar tahsis ediliyor lakin yıllardır terör örgütleri ile gayret eden benim hakkımda müdafaa sonucu kaldırılıyor. Helal olsun size.”