AKP’li Bülent Turan bu konuşmasından daha sonra bakın ne yaptı: Erdoğan fazlaca kızacak

ahmetbeyler

Yeni Üye
AKP’li vekillerin 1915 Çanakkale Köprüsü’nden geçmeyi tercih etmemesi dikkat çekti.

AKP Küme Başkanvekili Bülent Turan ve AKP Çanakkale vekili Jülide İskenderoğlu 28 Nisan’da, Gelibolu’da birtakım ziyaretlerde bulundu.

Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu, ondan sonrasında AKP Gelibolu İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği iftara katıldı. İftar daha sonrası Lapseki’ye geçen Turan ve İskenderoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçiş fiyatını “200 liracık” olarak deklare ettiğı 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yerine feribotu tercih etti.

“KÖPRÜ GEÇİŞİ DEĞERLİ GELDİ GALİBA”

Gelecek Partisi Çanakkale Vilayet Lideri Vahap Özsüer, Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’nun feribotta çekilmiş fotoğrafını toplumsal medya hesabında paylaşarak, “‘Köprüyü değerli bulan feribota binsin’ dediler ve yaptılar. 6 dakikada geçiş yerine 25 dakikada geçişi tercih etmenin tek niçini var; 200 liracık” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise kelam konusu fotoğrafa, “Köprü geçişi kıymetli geldi galiba” yorumunu yaptı.

KÖPRÜDEN GEÇMEYEN BÜLEN TURAN “EKSTRA BİR İMKANDIR”DEMİŞTİ

TBMM’de 24 Mart’ta AKP’li ve CHP’li vekiiller içinde 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ve fiyatlarıyla ilgili tartışma çıkmıştı.

AKP’li Bülent Turan, geçiş garantinisi vatandaşlar için ekstra bir imkan olarak savunmuştu. Turan şunları söylemişti:

Geçmediğimiz köprünün parasını niçin veriyoruz. Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum lakin parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz. Ne demek ‘geçmeden’. Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş için. Olması esasen öbür yordamla yapılsa tekrar kamu bütçesi konulacaktı

KARADELİK 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

1915 Çanakkale Köprüsü için üstlenici şirketlere verilen milyarlarca euroluk garantiler ile Hazine’de yeni bir karadelik oluşturacak. Mevcut köprü ve otoyol projeleri için şirketlere milyarlarca dolarlık garanti ödemesi gerçekleştiren AKP iktidarı, 1915 Çanakkale köprüsü için şirketlere 45 bin araçlık geçiş garantisi verdi. Verilen geçiş garantisi araç başına 17,7 euro olacak.