Apple’dan yeni atak: Sürücünüz Siri olacak!

ahmetbeyler

Yeni Üye
Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri içinde bulunuyor. Şirket, yalnızca bilgisayar ve akıllı telefonların üzerine çalışmak yerine Apple Car üzere farklı alanlar da çalışmalar sürdürüyor. Bu sayede kullanıcıların sevgisini rahatlıkla kazanabiliyor.

Apple, uzun yıllardır kendi otomobilini yapmak için uğraşıyor. Bilhassa bir ortalar her ne kadar projenin dağıtıldığı argüman edilse de alınan patentlere ve yapılan çalışmalara nazaran şirket bu planlarında ısrarcı. Geçtiğimiz günlerde aracın konsept dizaynları ortaya çıkmıştı. Artık ise başka araçlardan alışık olmadığımız yeni bir teknoloji patenti ortaya çıktı. Yayınlanan bilgilere bakılırsa Apple Car, Siri ile fark yaratacak.

Apple Car, Siri yardımıyla direksiyona muhtaçlık duymadan yönlendirilebilecek!

Amerika Birleşik Devletleri Marka ve Patent Ofisi tarafınca yayınlan yeni bir patente göre Apple, araba projesi üzerinde çalışmaya devam ediyor. “Otonom Arabalar için Varış Noktalarında Sinyal kullanması Rehberi” ismi altında yapılan patent müracaatına bakılırsa Apple Car, otonom sürüş ile varış noktalarına gittiğinizde Siri ile denetim edilebilecek.

Otonom araçlarla birlikte kullanıcılar, gitmek istedikleri yerlere rahat bir biçimde gidebilecekler. Lakin varış noktasına vardığınızda aracı park etmek üzere hususlar her vakit merak konusu olmuştu. Apple’ın yeni patenti, Apple Car projesinde kullanılacak yeni tahlili gösteriyor. Bu tahlil yardımıyla aracı denetim etmek için direksiyona gereksiniminiz olmayacak.

Patente bakılırsa kullanıcılar, araç ile varış noktalarında vardıklarında bir ekrandan ya da rastgele bir denetim düzeneğine gerek duymadan aracı sesleri ile denetim edebilecekler. Örneğin bir kişi bahçe materyalleri almak için bir mağazaya gittiğinde sesli komut ile araca bahçe materyallerinin olduğu girişin yanına park etmesini isteyebilir.

Ya da gittikleri bir otoparkta ana girişin yakına park etmesini Siri yardımıyla isteyebilir. Patent açıklamasında Apple Car içerisindeki rastgele birinin bu sistemi denetim edebileceği söyleniyor. Pekala, sizin kanılarınız neler? Sizce bu üslup teknolojiler otonom araçlar yaygınlaşınca karşımıza daha fazla çıkacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında yahut SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.