Bu ayrıntıyı kimse görmedi… Humeyni’yi dinlememişler… Mevzu 28 Şubat provokasyonu

ahmetbeyler

Yeni Üye
Sözcü Gazetesi müellifi Aytunç Erkin’in, “TSK’ya 25 yıl evvel kurulan kumpas” olarak nitelendirdiği ve “TSK’nın tasfiyesine yol açtı” dediği 28 Şubat sürecini, İran’ın eski başkanı Ayetullah Humeyni’nin “Kudüs Gecesi” daveti kapsamında incelediği yazısı:

İmam Humeyni’nin daveti dinlenmedi

“… Ben bütün Müslüman devletler ve dünya Müslümanlarından bu gasıp ve destekleyicilerinin ağzının hissesini verme hedefiyle birleşmelerini istiyorum. Keza bütün dünya Müslümanlarına; Filistin halkı için mukadderat belirleyici olabilecek olan ve Kadir günlerinden de sayılan mübarek Ramazan ayının son Cuma gününü ‘Kudüs Günü’ olarak seçip bu günü Müslüman Filistin halkının yasal haklarını destekleme konusunda dünya Müslümanlarının milletlerarası dayanışma günü olarak muhakkak program ve merasimlerle geçirmeyi öneriyorum. Allah Teala’dan Müslümanları küfür ehline galip kılmasını dilerim. (Humeyni)

Kudüs Günü…

Birinci defa 7 Ağustos 1979’da İran İslam İhtilali önderi Ayetullah Humeyni tarafınca Ramazan ayının son cuma günü Filistin’in bağımsız olması isteğine dikkat çekmek ve bu niyet taraftarlarını desteklemek gayesiyle düzenlendi…

NOT 1: Kudüs Günü her yıl Ramazan ayının son cuma günü gerçekleştiriliyor.

Güzergah önce belirliydi

Devrin Tank Tabur Kumandanı Yarbay Namık Kemal Çalışkan’a kulak verelim:

“… Sincan güzergahı çabucak hemen Kudüs Gecesi programı ortada yok iken, 20-25 Ocak 1997 tarihlerinde intikal için belirlendi. Bölük ve ekip kumandanları ile birlikte bu güzergahın denetim ve keşfi yapıldı. Jandarma ve emniyet ile koordine edildi. Öbür güzergah üzerinde köprü çalışması olduğu için Sincan güzergahı resmi güzergah oldu. (24 Ocak 2021/Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi)

NOT 2: 4 Şubat 1997’de, Sincan’dan tatbikat nedeni öne sürülerek tanklar geçti. Buna “darbe” denildi. halbuki güzergah daha evvelde belirliydi.

niye “İmam Humeyni’nin daveti dinlemedi?” başlıklı bir yazı kaleme aldım ve üstteki tespitleri sizlerle paylaştım? Zira…

20 Ağustos 2021’den bu yana 28 Şubat soruşturmasında dolayı cezaevinde emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, geçen günlerde bana mahkemeye sunacakları bir çalışma yolladı! (Toplam 14 general cezaevinde)

Özkasnak, Sincan’da 4 Şubat 1997’de yürütülen tankların perde gerisini ve olaylı Kudüs Gecesi’nin tarihinin “bilinçli” bir biçimde öne çekildiğini sav etti.

Devam edelim…

“TSK’ya 25 yıl evvel kurulan kumpas”

1997 yılında Ramazan ayının son cuma günü hangi tarihe denk geldi?

7 Şubat… Pekala Kudüs Günü ve Kudüs Gecesi aktifliği ne vakit yapıldı? 31 Ocak 1997’de Sincan Belediyesi tarafınca organize edildi! Olağanda 7 Şubat’ta yapılması gereken gece öne alındı! Özkasnak dedi ki:

“… 4 Şubat 1997 tarihinde Zırhlı Birliklerin resmi planlı güzergahı olan Sincan’dan ‘tatbikat’ niyetiyle ‘Geri Bölge Savunma Planına’ göre Sincan ve Etimesgut İlçe Jandarma Komutanlıklarını da buyruğuna alarak Akıncılar üssüne intikali 20-25 Ocak tarihinde mutlaklaşmış, provası ve koordineleri yapılmış… Bu Jandarma, Emniyet, Valilik, Kaymakamlık ve İçişleri Bakanlığı’nca bilinmektedir.

“… Bu faaliyetin 1-7 Şubat tarihlerinde Sincan üzerinden yapılacağını bilen ‘derin’ yapıların, her yıl Sincan’da Ramazan ayının son cuma günü düzenlenmiş olan ‘Kudüs Gecesi’nin, 1997 yılında Ramazanın son cuma günü 7 Şubat 1997 bulunmasına karşın, tatbikatın birinci gününün 1 Şubat olmasını da düşünerek İran Büyükelçiliği işbirliği ile 31 Ocak 1997 tarihinde düzenlediği görüldü.

“… Bu suretle tankların kelamda bu geceye ve hükümete karşı ‘balans ayarı’ olarak parlatıldığı, siyasi İslam cephesine yol verildiği ve siyasi İslam’ın faaliyetlerine sürat kazandırıldığı anlaşılmakta. Bu durum ülkemizin 25 yılını siyaseten şekillendirdi. TSK’nın tasfiyesine de taban hazırladı. Bu hususun siyasi sonuçlarının değerlendirmesi kapsamlı olmakla bir arada, yakın siyasi tarihin bir daha yazılmasını, siyasi ve hukuksal gelişmelerinin bu kapsamda değerlendirilmesini gerekli kılmakta. Bu dava bu yüzde de açık bir kumpas.”

SONUÇ: 28 Şubat soruşturmasını bugün Fethullahçı Terör Örgütü’nden mahpusta olan Kozmik Oda Savcısı Mustafa Bilgili tarafınca açıldığı biliniyor. Davanın temelini oluşturan 5 No’lu CD’nin düzmece olduğu eksperler tarafınca kanıtlandı. Erol Özkasnak ve avukatlarının savları önemli. Bu yüzden davaya “siyasi” değil, hukuk gözüyle bakılmalı! daha sonrasında 28 Şubat’ın kime ve nasıl yaradığı konuşulmalı. Hatırlatmakta yarar var: Humeyni’nin dediği üzere Filistin davası değerlidir ve bu ülkenin her yurtseveri de işgalci İsrail’e hal almalıdır!