Çinli geline mehter marşlı karşılama

ahmetbeyler

Yeni Üye
Baba Tan, Atatürk Mahallesi’nde, TOKİ konutlarındaki meskenlerinin önünde oğlu, gelini ve birinci kere nazaranceği 4 yaşındaki torunu Bulut’un gelişini büyük bir heyecanla ve merakla bekledi. Çocuklarının ortasında bulunduğu aracın görünmesiyle büyük bir heyecan yaşayan Tan; oğlu, kızı, eşi Meliha ve gelini ile bir arada davul zurnayla çalınan müzikler eşliğinde halay çekip oynadı.

Kovid-19 salgınının tesirini kaybetmesiyle 5 yıl ortadan daha sonra memleketine gelen Deniz Tan, gazetecilere, Çin’deyken oğluna daima Türk külçeşidini ve Türkçeyi öğretmeye çalıştığını söylemiş oldu. Türküleri pek bilmediğini fakat mehter marşını âlâ bildiğini belirten Tan, “Oğluma daima ağladığı vakit mehter marşını söylüyordum, artık oğlum da onu söylüyor kendi kendine. Türk kültürü olarak mehter marşını biliyor. Babam da onun için bu biçimde bir şey hazırladı herbiçimde. Bana da sürpriz oldu.” dedi.

Mehterli karşılamayı görür görmez şaşırdığını tabir eden Tan, şunları kaydetti:

“Normalde babam biraz mütevazı bir adamdır lakin bu fazlaca hoşuma gitti. sıradan şaşırdım. Hoş oldu ve eşim de şaşırdı. Oğlumuz olduktan daha sonra daima görüntülü konuşuyorduk telefonla. Tabi görüntü ile konuşmak farklı, kucaklamak farklı bir şey. Ondan dolayı bence babam da fazlaca memnun olduğu için, epeyce heyecanlı olduğu için bu biçimde bir şey hazırladı. O denli düşünüyorum. Ben de bundan dolayı memnun hissediyorum. Değişik bir his oldu benim için.”

Çinli gelin Wen Xiu Tan da karşılamanın kendisi için epeyce hoş bir sürpriz olduğunu belirterek, “Benim için ikinci bir düğün üzere oldu. 5 yıl daha sonra Türk külçeşidini yine yaşadığım için epey memnunum.” biçiminde konuştu. Baba Abdullah Tan ise Aralık 2019’da dünyaya gelen torununu görmek için Çin’e gitmek üzere uçak biletini aldığını lisana getirerek, şunları kaydetti:

“2020 ocak ayında bu pandemi başlayınca, pandemi kaidelerinden dolayı gidemedik. Yaklaşık 4 yıllık bir hasret var. Bu hasret sözlerle anlatılmaz.” Çocuklarının gelmek için koşulları zorladıklarını ve Çin’deki Kovid-19 kurallarının devam ettiğini aktaran Tan, memnunluğunu anlatmaya hiç bir şeyin yetmediğini söylemiş oldu.

Bu memnunluğunu mehter marşı çaldırarak yaşamak istediğini söz eden Tan, “Temenni ederim bu mutluluğumuz tekrar bozulmaz. Sık sık görüşürüz. İstediğim vakit ben gideyim, onlar istediği vakit rahatça gelsinler. Çok güç koşullar altında ve hasretle geçirdiğimiz 4 yıl fazlaca berbattı. Torunumu birinci sefer kucağıma aldığımda o his oburdu. Onun tanımı yok.” halinde kelamlarını tamamladı.