CNC frezelemeye başlarken – eğitim serisi bölüm 2 ve 3

amerikali

Yeni Üye
3D baskı ile olan benzerlikler tamamen tesadüfi değildir, ancak benzer G kodu dışında, 3D baskı ve CNC frezeleme iş akışlarında oldukça farklıdır. Bu eğitim videosu serisinde, frezelenmesi kolay bir yarıçap şablonu kullanarak A’dan Z’ye iş akışını gösteriyoruz. CNC frezelemeye nasıl başlayacağımıza ilişkin eğitimimiz için, Inkscape’te çizilmiş basit bir 2B yol başlangıç noktası olarak yeterlidir. Bunun nasıl oluşturulacağını ilk bölümde detaylı olarak gösterdik. Üç bölümlük serimizin ikinci bölümünde, 2B yol Estlcam’da frezeleme için hazırlanır. Burada hangi frezenin kullanılacağına, bir konturu tam olarak takip edip etmediğine, içeride mi yoksa dışarıda mı karar verilir. Bitirme payları ve frezeleme derinlikleri de Estlcam’de tanımlanır.

Reklamcılık

Serinin üçüncü bölümünde, bileşen daha sonra frezelenir. İş akışı diğer freze makinelerine aktarılabilen bir masaüstü portal freze makinesi ve yönlendirici için de kullanıldığı gibi düz kesme kenarlı basit bir 8 mm freze bıçağı kullanılır.

Eğitim serisinin üç bölümü de Make Magazine YouTube kanalında ücretsiz olarak yayınlandı. 1. bölümü atlamak isterseniz, 15 mm yarıçap şablonu için 2B frezeleme yolunu buradan indirebilirsiniz.

Youtube’da 1. ve 2. bölümleri kaçırdıysanız buradan izleyebilirsiniz:

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

İzninizle, harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) buraya yüklenecek.

Her zaman YouTube videosunu yükle

YouTube videosunu şimdi yükle

Bölüm 1: Inkscape’te 2B freze yolu çizin

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

İzninizle, harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) buraya yüklenecek.

Her zaman YouTube videosunu yükle

YouTube videosunu şimdi yükle

Bölüm 2: Frezeleme yolu, frezeleme için gerekli bilgilerle Estlcam’de hazırlanır

Make'dan daha fazlası

Make'dan daha fazlası

(yom)

Haberin Sonu