Çocuklarınızla Yalnız mı Uçuyorsunuz? Müddet Edin İlişkinizin Kanıtı Var

dunyadan

Aktif Üye
Çocuklarınızla Yalnız mı Uçuyorsunuz? Müddet Edin İlişkinizin Kanıtı Var
Shimea Hooks, sağılmış anne sütü dolu çantasına o kadar odaklanmıştı ki, ilk başta Ulaştırma Güvenliği İdaresi’nden gelen ajanın ne dediğini anlamadı.

32 yaşındaki Bayan Hooks, o zamanlar 5 aylık olan oğlu Caleb ile ilk kez yalnız uçmak üzere San Diego Uluslararası Havaalanındaydı. Güvenlik kontrol noktasında ajan, Siyah olan Bayan Hooks’a ve ardından yarı Koreli olan ve ona hiç benzemeyen Caleb’e baktı.

“Babası nerede?” ajan sordu.

Caleb’in iki annesi var – onu evlat edinen Bayan Hooks ve onu doğuran eşi Corritta Lewis. O noktada, evlat edinme evrakları tamamlanmamıştı ve Bayan Hooks, oğluyla ilişkisini kanıtlayacak meşru belgeler taşımadığını fark etti.

Bayan Lewis ile birlikte bir aile seyahat sitesi işleten Bayan Hooks, “Yeni bir anneydim ve yanımda Asyalı görünümlü bir bebeğim vardı” dedi. Tek başına seyahat eden bekar bir ebeveyn olduğu ve çocuğu farklı bir ırktan olduğu için işaretlendiğine inanıyor. “Oğlumu benden alacaklar diye korktum”

Çocuklarla seyahat eden ebeveynler genellikle biletleri ve çocuk bezi ve oyuncak gibi malzeme yığınlarını hatırlamaya o kadar odaklanırlar ki, çok önemli bir öğeyi yanlarına almazlar: çocuklarıyla olan ilişkilerinin kanıtı. Aile hukuku avukatları, özellikle boşanma veya geleneksel olmayan aile yapıları durumlarında veya çocukların ebeveynlerinin soyadlarını paylaşmadığı durumlarda havaalanlarında ve sınır geçişlerinde önemli gecikmelere yol açabilecek bir gözetim olduğunu söylüyor.

Ebeveynlerin uçuşları sırasında bu tür belgeleri yanlarında bulundurmaları kanunen gerekli değildir. Ancak 2020’de İç Güvenlik Bakanlığı çocuk kaçakçılığıyla mücadeleyi yüksek bir öncelik haline getirdi ve Mart ayında Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte özellikle havayolu sektörü çalışanları için yeni insan ticaretiyle mücadele eğitim programları başlattı.

Ayrıca, Denver’da çift ırklı kızıyla seyahat eden bir anne ve Dallas’ta 4 yaşındaki beyaz kız kardeşiyle uçan Siyahi bir kadın da dahil olmak üzere, polis tarafından gözaltına alınan birkaç yüksek profilli yolcu olayı da oldu. insan kaçakçılığından şüpheleniliyor. Bu tür davalar, aile hukuku avukatlarını ihtiyat çağrısında bulunmaya sevk etti. Sosyal medyada ve çevrimiçi seyahat forumlarında, çocuklarıyla yalnız seyahat eden birçok ebeveyn, özellikle ebeveyn çocuklarının ten rengini veya soyadını paylaşmadığında, ilişkiyi kurmak için küçük çocuklarını doğrudan sorgulayan TSA ajanlarının hikayelerini paylaştı.

Dallas’ta bir aile hukuku avukatı olan Josh Northam, “Müşterilerime her zaman yanlarında çocuğun doğum belgesini ve çocuğun adına herhangi bir pasaportu taşımalarını söylüyorum” dedi. Bay Northam, velayet savaşları sürerken, ebeveynlerin ayrıca genellikle mevcut mahkeme kararlarının gerektirdiği “seyahat izni” formuna sahip olmaları gerektiğini ekledi.

Bayan Hooks’un durumunda, temsilci bir meslektaşını aradı ve her ikisi de ondan çocukla olan ilişkisini açıklamasını istedi. Daha sonra annesi olduğunu kanıtlamak için telefonundaki fotoğrafları çekmesi istendi. Onlara evde Caleb ve karısıyla çekilmiş birkaç fotoğrafı gösterdikten sonra geçmesine izin verdiler.

Bugünlerde, Bayan Hooks veya Bayan Lewis, şu anda 3 yaşında olan Caleb ile uçtuğunda, her biri, evlat edinme formları, doğum belgesi ve birçok aile fotoğrafı da dahil olmak üzere evraklarla dolu bir paket taşıyor.

Çoğu TSA ajanı kolluk görevlisi değildir ve insanları tutuklama yetkileri yoktur. Ancak yolcuları gözaltına alma ve olay yerinde bulunan ve tutuklama yapabilecek olan havaalanı polisini çağırma yetkileri vardır.

TSA çalışanları, İç Güvenlik Departmanı ve Federal Havacılık İdaresi ajanları ve tüm büyük havayolu çalışanlarının tümü adam kaçırma ve çocuk kaçakçılığı konusunda zorunlu eğitim alıyor – ve bunun iyi bir nedeni var: ABD Dışişleri Bakanlığı dünya çapında 24,9 milyon insanın kaçırıldığını tahmin ediyor ve BM Çocuklara Yardım Fonu veya UNICEF’e göre kurbanların yaklaşık üçte birini çocukların oluşturduğuna inanılıyor.

Binlerce TSA görevlisi ayrıca yolcular arasındaki stres veya korku belirtilerini nasıl belirleyeceklerini öğrenmek ve daha sonra daha fazla tarama için bunları işaretlemek için davranış tespit eğitimi alıyor.

Güvenlik kontrol noktalarında TSA, 12 yaşında veya daha küçük görünen çocuklar için tasarlanmış tarama prosedürlerini değiştirmiştir. Bunlar, daha küçük çocukların tarama sırasında ayakkabılarını ve ince ceketlerini çıkarmalarına izin verilmesini ve onları ebeveynlerinden veya vasilerinden ayırmamaya özen göstermeyi içerir. Ancak bazı ebeveynler, çocuklarının da doğrudan sorguya çekildiğini söylüyor.

Kişisel finans yazarı ve geçen yıl uçarken TSA tarafından durdurulan bekar bir anne olan 35 yaşındaki Catherine Collins, “5 yaşındaki bir çocuğun bir yabancının sorusuna yanıt vermesi kolay değil, bu yüzden biraz gergindim,” dedi. Detroit, ikizleri, bir boyu ve bir kızıyla. Bayan Collins’in soyadı çocuklarınınkinden farklı.

“İkizlere ‘Bu kim?’ diye sordu. Ve beni işaret etti, ”dedi ajan için. “Ve oğlum ‘Bu annem’ dediğinde, temsilci ona ‘Annenin adı ne?’ diye sordu.”

Oğlu doğru bir şekilde annesinin adının Catherine olduğunu ve üçünün geçmesine izin verildiğini söyledi. Ancak Bayan Alford, olayla sarsıldığını söyledi. “‘Tanrım, ya cevap vermezlerse ya da annesini sadece ‘Anne’ olarak tanıyan bir çocuksa?” diye düşünüyordum.

TSA yaptığı açıklamada, güvenlik nedenleriyle memurların aramak için eğitildikleri belirli davranışları ana hatlarıyla belirtemeyeceğini belirterek, teşkilatın protokolünün şüpheli davranış spekülasyonları olduğunda yerel kolluk kuvvetlerinin uyarılmasını gerektirdiğini de sözlerine ekledi. Ajans, “Memurlar, belirli bir yolcunun daha yakından incelenmesi gerektiğini gösteren davranışları arıyor” diye ekledi.

Aile hukuku avukatı ve Case Western Reserve Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yardımcı profesör olan Andrew Zashin, ebeveynlerin boşandığı veya velayet anlaşmazlığı içinde olduğu durumlarda, belge taşıma ihtiyacının daha da acil olduğunu söyledi. Bunun nedeni, ebeveyn velayeti, ebeveynlere çocuklarıyla birlikte uçağa binme hakkını otomatik olarak garanti etmez.

Bay Zashin, “Velayet hakları ile mülkiyet hakları arasında bir fark var” dedi. “Velayet haklarına sahip olman, bir çocukla istediğin her şeyi yapma hakkına sahip olduğun anlamına gelmez.”

Diğer ebeveynin izni olmadan çocuğuyla birlikte seyahat eden bir ebeveyn aşırı durumlarda adam kaçırmakla suçlanabilir.

Bay Zashin, “Kendi çocuğunuzu kaçırmakla suçlanıp hüküm giyerseniz hapse girebilirsiniz” dedi. Diğer ebeveynin izni olmadan neden riske giresiniz ki?” “Çocukları taşıma sorunları genellikle çok geç gündeme geliyor. İnsanlar son dakikaya kadar veya bir sorun çıktıktan sonra bunu düşünmüyor.”

Bunu önceden iyi düşünmenin ve tüm velayet sözleşmelerinin bir kopyasını, iyi bir önlem olarak noter tasdikli bir kopyasını ve diğer ebeveynden seyahat için izin veren imzalı bir mektubu taşımanın daha iyi olduğunu söyledi. Bu düşünce, uluslararası seyahatler için olduğu kadar eyalet hatları üzerinden yurtiçi seyahatler için de geçerlidir.

Bay Zashin, ortada velayet savaşı olmadığında bile, çocukları ile seyahat eden herhangi bir ebeveynin üzgün olmaktansa güvenli bir tutum sergilemesi gerektiğini söyledi. Çocuğun doğum belgesi ve pasaportunun yanı sıra okul karnesi veya sağlık kayıtları gibi yalnızca bir ebeveynin sahip olabileceği bir avuç dolusu belgeyle seyahat edilmesini tavsiye ediyor;

“Bir bavul dolusu eşyaya sahip olmanıza gerek yok,” dedi. “Ama ihtiyacın olabilecek her şeyin olduğu küçük bir çantan olmalı. Ve sonra umarım hiçbirine ihtiyacın olmaz.

New York Times Seyahatini Takip Edin üzerinde instagram , twitter ve Facebook . Ve haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun daha akıllıca seyahat etme ve bir sonraki tatiliniz için ilham alma konusunda uzman ipuçları almak için. Gelecekteki bir kaçamağı mı hayal ediyorsunuz yoksa sadece koltukta seyahat mi ediyorsunuz? bizim göz atın Değişen Bir Dünya İçin 52 Yer 2022 için

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.