Dayısıyla tıpkı bahtı paylaştı… Göğüs kanserinde erken teşhis kurtardı

ahmetbeyler

Yeni Üye
Evli ve 4 çocuk babası emekli İsmail Altın, 6 ay evvel sağ göğsünün altında fındık tanesi büyüklüğünde kitle hissetti. Bunun yağ bezesi olduğunu düşünen Altın, bir süre daha sonra göğüs kanseri niçiniyle 2 yıldır tedavi bakılırsan dayısını düşünerek, 28 Şubat’ta Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Buradan Sıhhat Bilimleri Üniversitesi Ankara Onkolojisi Hastanesi’ne sevk edilen Altın’a göğüs kanseri teşhisi koyuldu. Hastanenin Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aybala Yıldız ve takımı tarafınca ameliyat edilen Altın, kitlenin alınmasıyla sıhhatine kavuştu.

‘DAYISI niçinİYLE FARKINDALIĞI VARDI’

Dr. Aybala Yıldız, her 8 bayandan 1’inde göğüs kanseri riski bulunurken, erkeklerde 100 şahısta 1’in altında olduğunu söylemiş oldu. Yıldız, erken teşhis ile hastaya müdahale ettiklerini belirterek, “Başarılı bir biçimde ameliyatını yaptık, bu değerli. Rastgele bir bayan, göğsünde kitle hissettiği vakit doktora rahatlıkla gelip başvururken, erkeklerde bu biçimde bir göğüs kanseri farkındalığı olmadığı için yağ bezesi olduğu düşünülüyor çoğunlukla. Erkekler bu mevzuda hiç üzerinde durmuyor. Bu durumdan dolayı gecikme yaşanınca biz son evreye yakın yakalayabiliyoruz. Lakin bu hastamızın dayısı daha evvel göğüs kanseri geçirdiği için o şuurla bize vaktinde başvurdu. ‘Erkekler de göğüs kanseri olabilir’ konusunda hastanın esasen bir farkındalığı vardı” dedi.

‘HEMEN DENETİM ETTİRSİNLER’

İsmail Altın da yapılan denetimin akabinde hekimlerin kendisine kitlenin alınması gerektiğini dediğini belirterek, “İlk başta biraz garipsedim, huzursuz oldum. Ama yapacak bir şey yoktu. Başarılı bir biçimde ameliyatımı oldum. Göğüs kanseri demek ki erkeklerde de olabiliyormuş. Herkese teklifim; bedenlerinin neresinde olursa olsun en ufak bir değişiklik gördüklerinde ihmal etmesinler. Çabucak denetim ettirsinler” diye konuştu.