ahmetbeyler
Yeni Üye
Eskişehir Vilayet Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Çaba Şubesi takımları, Sivrihisar ilçesinde birinci derece arkeolojik sit alanındaki Roma periyoduna ilişkin 1500 yıllık Kaymaz Tümülüsü’nde kaçak hafriyat yapılacağı bilgisi üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı takımlarıyla bölgeye hareket etti. Grupların yaptığı araştırmada, şüphelilerin Kaymaz Tümülüsü’nün merkezine ulaşmak için jeneratör ve hilti kullanarak 14 metre derinliğinde 6 metre uzunluğunda tünel kazdığını tespit etti. Jandarma grupları, kazılan çukurda 5 şüpheliyi suçüstü yakalayarak, gözaltına aldı. Yapılan aramalarda şüphelilerin hafriyat yapmak için kullandığı 1 jeneratör, 2 hilti, 1 gaz maskesi, ip merdiven, hava almak için kullanılan hortum, el feneri, makara sistemi, kazma ve kürek ele geçirildi.
Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı’nca sözleri alınan 5 kuşkulu, çıkarıldıklarını mahkemece isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı. (DHA)
Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı’nca sözleri alınan 5 kuşkulu, çıkarıldıklarını mahkemece isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı. (DHA)