Dijital Nane için Moodles (Uzak) Dersler

amerikali

Yeni Üye
Dışarıdan göze çarpmayan, ancak günlük eğitimde vazgeçilmez: Moodle, en yaygın öğrenme yönetim sistemlerinden (LMS) biridir- ve aynı zamanda Alman okulu ve üniversite bölgesinde giderek daha önemli bir rol oynamaktadır. Açık kaynak platformu, eğitim kurumlarının derslerini dijital olarak organize etmelerini, materyal sağlamasını, öğrenme süreçlerine ve tüm veri korumasına eşlik etmelerini, esnek ve lisans maliyetleri olmadan.

Moodle “modüler nesne odaklı dinamik öğrenme ortamı” anlamına gelir. Moodle sadece dosya depolama veya görevlerin dağıtımı için bir sistem değil, aynı zamanda çok yönlü bir dijital sınıftır. Öğretmenler kursları bireysel olarak tasarlayabilir, etkileşimli içeriği dahil edebilir, testleri ve incelemeleri entegre edebilir, ılımlı forumlar ve öğrenme ilerlemesini sürdürebilir.

İşlevin işlevselliğine rağmen, Moodle'a giriş nispeten karmaşık değildir. Sadece malzeme yüklemek isteyen veya görev atamak isteyen öğretmenler için, genellikle birkaç saatlik eğitim. Kendi kurslarınızı oluşturmada kapsamlı belgeler, forumlar ve Moodle eğitim desteği.

Prefabrik kurslar etrafında büyüyen bir ekosistem başlamayı kolaylaştırır: Birçok platform indirmek için serbestçe kullanılabilir kurslar (.mbz dosyaları) sağlar. Bunlar, bilgisayar bilimi dersleri, teknoloji AG'leri veya nane projeleri için örnek olarak ithal edilebilir, uyarlanabilir ve kolayca kullanılabilir.

Make, Arduino ve Raspberry Pi ile ilgili bir giriş sunan öğretmenler için ücretsiz Moodles için kullanılabilir hale getirilmiştir. Kurslar ayrı ayrı ayrı bir genel bakış sayfasından “Dersler için Maker-Moodles” ından indirilebilir. Sayfa düzenli olarak More Moodles tarafından genişletildi.

BM ile bir bitki besleme sistemi ile başlar. Dünya nemini izler ve gerekirse su pompalar. Pi ile basit bir dondurma yuvası, kağıt üzerinde python kontrollü resimler çeker. Kendi Moodle, Arduino IDE'yi ve kitap kurdu kurulumunu kurmanıza yardımcı olur.

Moodles'teki dinleyici notları ve materyaller öğretmenleri dersleri yerine getirirken destekler.

(DAB)