Domates Çorbası (Atmadığım Domates Kabuklarından)

bilimsel

Üye
Domates Çorbası (Atmadığım Domates Kabuklarından) Tanımı İçin Malzemeler

• Domates kabukları
  • Yeterince su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Bulyon tablet yada et suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı süt
Domates Çorbası (Atmadığım Domates Kabuklarından) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Dondurucudan çıkardığımız domates kabuğunu, yaklaşık 400 gram kadar vardır, tencereye koyuyoruz, üstünü geçecek kadar su ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz. 10 dk kadar kaynıyor ve blendır ile çorba ezer üzere güzelce çekiyoruz.
  2. daha sonra çektiğimiz domatesi ince delikli süzgeçten geçiriyoruz ve posasını atıyoruz. daha sonra başka bir tencerede tereyağımızı eritip, unu katıyoruz, biraz kavurup kokusu çıkınca salçayı bekliyoruz. bir daha kavuruyoruz biraz.
  3. daha sonra 1 bardak soğuk suyu katıp un güzelce eriyene kadar çırpıcıyla çırpın. daha sonra süzdüğümüz domates suyunu ekleyin kıvamını ayarlayın çırparak bulyon ekleyin, sütünü ekleyin tuzunu ayarlayın ve 10 dk kadar pişmeye bırakın.
  4. daha sonra kıtır ekmekle ve kaşar rendesiyle servis edin. Servis fotosunu çekemedim zira bizim meskende anında bitiyor
    😅
    anlatımı uzun ancak fazlaca kolay bir çorbadır, evre aşama foto attım sizlere. Yapanlara afiyet olsun
Not: Domates kabuklarını kışlık menemen hazırlarken soyduğum çokça kabuğu poşetlerde dondurucuda saklıyorum.

Domates Çorbası (Atmadığım Domates Kabuklarından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı