“Elektrikli arabalar R5 gibi seksi olmalı”. Belloni, Renault'nun pazarlama stratejilerini açıklıyor

bilimsel

Üye
PESCHIERA BORROMEO – “Bence pek çok üreticinin elektrikli arabalarla ilgili yaptığı hata, onları çirkin bir tasarımla tasarlamak, balık gibi görünüyorlar. İsim vermeyeceğim ama her zaman elektrikli arabaların termal olanlara göre daha çekici olması gerektiğine inandım. R5'i gördünüz mü? Onu satın almak istemeyen herkese meydan okuyorum: çok güzel, süper ve sadece elektrikli.” Renault'nun küresel pazarlama direktörü Arnaud Belloni, İtalyan basınıyla bir araya gelerek Losanga şirketinin ürün yelpazesini geri getiren stratejileri yanıtladı ve anlattı. yeni bir rönesansa geçiş yapıyor ve elektrikli otomobillerin piyasada uçuşa geçmesinin zorluğu sorulduğunda çok net bir vizyona sahip.

“Elektrik artık takip edilecek doğru eksen. Üç nesil güç aktarma organlarını deneyimledim: büyükbabam benzinli arabaları, babam dizel arabaları kullanıyordu, ben tam hibrit arabaları ve ardından elektrikli olanları ve oğlum da belki güneş enerjisiyle çalışan bir arabayı kullanacak. Kısacası, Bellonis'in dört nesli zamanla o anın doğru güç aktarım mekanizmasına sahip oldu. Söylemek istediğim elektrik piyasasını tehlikeye sokan modeller var, arabaların çekici olması gerekiyor ve Renault da bu konuda yoğun bir şekilde çalışıyor. İnsanların elektrikli araba satın almasını istiyorsak, bunların termal olanlardan daha 'seksi' olması gerekir”, diye açıklıyor Belloni.

Kolay bir iş değil ve dört yıl önce Renault CEO'su Luca de Meo Belloni'yi aradığında saldırı planları açıktı: Teklifi ürün açısından düzeltmek ve eski imajı düzeltmek. 2020'den bugüne, De Meo döneminin Renaulution'u, söylendiği kadar erken değil, zaten bildiğimiz uygulamalı kesimlere ilişkin yeni pazarlama stratejisi ve lüks ve lüks dünyasına göz kırpan yeni reklam kampanyalarının ilhamı sayesinde meyvelerini alıyor. otomotive değil. Geçmişten net bir kopuş, temelde iki ürün yelpazesine dayanan ve içten yanmalı ve elektrikli otomobiller üreterek elektriğe dalmayı tercih eden diğer markalarla karşılaştırıldığında Renault'nun pazarda oldukça rekabetçi olmasını sağlayan yeni bir şirket politikası. yüksek harcama yapan müşterilere yönelik motorlar ve elektrikli arabalar. “Yeni iletişim kanallarının seçimi, Renault'da temel bir rol oynuyor; örneğin Renault 5'i, Emily Paris'te serisinin üç yıllık bir çalışmaya mal olan ancak dönemin en moda kurgusunda yer alan bir bölümünün baş kahramanı yapma seçimi. zarafet değerlerinin olduğu an ve Fransızlık Ödül olarak üssündeyim. Yönetici şunu ekliyor: Etkileyicilere sahip olmamaya karar verdik ama sosyal kanallardaki imajı güçlendirdik, onlar doğrudan ve gençlere ulaşıyor: yeni arabaları satın alacak olanlar onlar. TikTok'ta takipçi açısından dünyanın yedinci markasıyız ve bizden önce Dior, Prada, Gucci lüks markalara ulaştı, öyleyse neden Renault olmasın? Renaulution'un son dört yılının hikayesini anlatan ve sonunda baş kahramanın yeni Renault 5 Turbo olduğu “Anatomie d'un Come Back” adlı belgesel serisi artık Amazon Prime'da mevcut. Ayrıca Fransız tenis turnuvası Roland Garros'a da sponsor olduk, her şeyden önce katılacağımız filmleri ve etkinlikleri dikkatle seçiyoruz”, diye bitiriyor Belloni.

Rakamları dengelemenin, araba tasarlamanın ve doğrudan kanallar aramanın yanı sıra, görünüşe göre bu tarifte Belloni için her şeyi bir araya getiren temel bir bileşen var: “Renault'nun her şeyden önce özelliği, doğrudan olmamız ve hem CEO'nun hem de benim Avrupa'nın en iyi ürünlerine sahibiz ve müşterilerin indirimli dizelden elektrikliye geçmekte zorlanacağını diğerlerinden önce anladık. İki paralel seriye sahip olmak ve ticari seriyi elektrikli hale getirmek bizim güçlü noktamız.”