Elektrikli otomobil, lityum kükürt piller için Zeta Enerjili Stellantis

bilimsel

Üye
ROMA – Elektrikli araçlar için batarya üretim özerkliği arayışında olan Stellantis, EV'ler için batarya hücresi teknolojisinin ortak geliştirilmesi için Zeta Energy ile bir anlaşma imzaladı. Ortaklık, mevcut lityum iyon teknolojisiyle karşılaştırılabilir bir hacimsel enerji yoğunluğu elde edebilen, devrim niteliğinde bir gravimetrik enerji yoğunluğuna sahip lityum-kükürt EV pilleri geliştirmeyi amaçlıyor. Uygulamada sonuç, mevcut lityum iyon pillerle aynı enerjiye sahip, ancak daha fazla özerkliğe, daha iyi kullanım ve üstün performansa sahip, çok daha hafif bir pil takımıdır. Dahası, bu teknoloji hızlı şarj hızını %50'ye kadar artırabiliyor, böylece elektrikli araç satın alımını daha da rekabetçi hale getiriyor; çünkü lityum-kükürt piller, mevcut lityumla karşılaştırıldığında kWh başına yarı fiyatından daha ucuza mal olabiliyor. iyon modelleri.

Stellantis Baş Mühendislik ve Teknoloji Sorumlusu Ned Curic şöyle konuştu: “Zeta Energy ile işbirliği, temiz, güvenli ve ekonomik açıdan uygun araçlar sunmamıza olanak tanıyan elektrifikasyon stratejimizde ileri bir adımdır.” Stellantis, 2038 yılına kadar karbon nötr olma yolunda ilerlerken aynı zamanda müşterilerimize optimum özerklik, performans ve fiyatlandırmaya sahip olmalarını sağlıyor.”

Kısacası lityum kükürt pil teknolojisi, geleneksel lityum iyon pillere göre daha düşük maliyetle üstün performans sunuyor. Ayrıca, geniş bulunabilirliği ve satın alınabilirliği nedeniyle, Zeta Energy'nin lityum-kükürt pilleri atık malzemeleri, metanı ve endüstriyel bir yan ürün olan rafine edilmemiş kükürtü kullandığından ve kobalt kullanımını gerektirmediğinden, kükürt hem üretim masraflarını hem de tedarik zinciri boyunca riski azaltır. Grafit, manganez veya nikel.

Zeta Energy CEO'su Tom Pilette, “Bu projede Stellantis ile çalışmaktan çok memnunuz” diye ekledi – Zeta Energy'nin lityum-kükürt pil teknolojisi ile Stellantis'in inovasyon, üretim ve dağıtım alanındaki deneyiminin birleşimi, performansı önemli ölçüde artırabilir ve maliyetleri azaltabilir. Pilin ve elektrikli araç tedarik zincirinin dayanıklılığını artırırken elektrikli araçların kullanımını da artırıyor.”

Ortaklık, hem üretim öncesi geliştirmeyi hem de gelecekteki üretim planlamasını içeriyor ve projenin sonunda piller, 2030 yılına kadar Stellantis'in elektrikli araçlarına güç sağlayacak. (Maurilio Rigo)