Elon Musk’ın o vaadini bir de bu biçimde okuyun… Husus: Anonim hesaplar

ahmetbeyler

Yeni Üye
Valla, ne derseniz deyin! Elon Musk Abimiz, kırk yıldır gelin girmeyen köye yeni girmiş gelin üzere her seferinde ne yapıp ediyor, kendinden konuşturmayı başarıyor. Gerçi, kırk yıldır gelin girmeyen köye yeni gelen gelin kendinden bu kadar bahsettiremez ve kendine her seferinde bu biçimde nameler düzdüremez. Üç gün daha sonra köyün koca karıları ya alık der ya çalık der gül üzere gelini de hiç eder.

Efendim, Elon Musk Abimiz bu sefer durdu durdu turnayı gözünün çapağından vurdu. Toplumsal paylaşım sitelerinden birisi olan Twitter’ı 44 milyar dolar üzere rekor bir sayıyla alarak tüm dünyada yankı uyandırdı. birebir vakitte bu siteyi aldıktan daha sonra fikir özgürlüğüne tam ve kayıtsız bağlı bir platform olması için atıyorum bu adımı diyerek duyurdu. Ah, be abim! Bekâra karı boşamak kolay derler, artık özgürlük naraları atıyorsun lakin yarın kendine gelen birinci hakaretle hesapları askıya almayasın.

Şayet nefsine hâkim olamaz bu biçimde bir gaflete düşersen seksen bin kişilik stadyumlarda durduk yere küfür yiyen hakemleri ve futbolcuları örnek alasın, onlar kadar umursamaz onlar kadar vurdumduymaz olasın.

Ve ne hikmettir ki Elon Musk Abimiz niyet özgürlüğünden bu biçimde güzelce dem vurduktan kısa bir süre daha sonra anonim hesap istemiyorum, kimlik doğrulaması yapmayanları bu mecraya sokmayacağım dedi. Haklı olduğu yanlar olabilir, anonim hesabın ardına saklanıp insanların kutsallarına ve inançlarına gırla hakaret edenler illaki alınmasın lakin ya biz?

Anonim bir mahlas, gerisinden insanların şu berbat günlerinde hiç bir ticari beklentimiz olmadan yüzlerini güldürmeye çalışıyorsak, bir kalbe bir gülüşe dokunuyorsak kusur mı ediyoruz Elon Beğim? Kapitalist Neo-Liberal tertip her şeyi ticari nizama uydurup ondan gelir sağlamak üzerine heyetiyse biz de buna amme hizmeti yaparak kamuyu fiyatsız güldürüyorsak bize de mi lolo Elon Beğim?

NASIL BİZDENSİN, MÜSLÜMAN MISIN

Güzeli ne ise o olsun, diyor. Bu haftada huzurlarınızdan çekilirken keyifli bir ateş başı kıssası bırakıyorum.

İş bu ya vaktin dehrinde iki arkadaş kaçak olarak Türkiye’ye girmek istiyor. Az gidip uz gidip en sonunda sondan içeri girmek için telleri atlayınca orada saklanmış askerlere yakalanıyor. Askerlerden biri önde olanı görüp silahına davranıyor:

-“Dur Kimsin?”

-“Aman, Asker Ağa! Silahına mukâyyet ol, ben de sizdenim.

-“Nasıl bizdensin? Müslüman mısın?

-“Müslümanım, Asker Ağa.”

-“Tamam, İslam’ın koşulu kaçtır?”

-“10.”

Asker Ağa der demez bir dayak başlıyor ki meskenlere şenlik. Kaçak göçmen dayağı yedikçe 15, 20, 25’e kadar çıkıyor fakat beyhude asker bırakmıyor. En sonunda çalıların tabanında bulunan arkadaşı sesleniyor:

-“5 de Ulan! 5 de!”

-“25 dedim, dayaktan kırdılar. 5’e düşersem imanıma öldürürler.

Haftaya görüşmek üzere, sevgi ve hürmetlerimle hoşçakalın.