Elveda manuel şanzıman, aslında hayır. onu kim kurtaracak

bilimsel

Üye
ROMA – Manuel şanzıman ölüyor, özellikle de yalnızca ileri ve geri viteslerin olduğu bir yerde araç tamamen elektrikli hale geliyorsa. Ancak The Wall Street Journal’ın JD Power tarafından yapılan ve Amerika’da manuel vitesli araba alımlarında ani bir canlanma görüldüğü araştırmasına dayanarak iddia ettiği gibi bu gerçek bir veda mı olacak yoksa çocuklar tarafından kurtarılacak mı? en genç tarafından bulaşma?

Elveda manuel şanzıman? ABD’den sonra Avrupalılar da otomatik vitesi tercih ediyor

20 Temmuz 2020

“Sürüş yaparken, bir elimde soğuk, lezzetli bir sulu içecek tutamıyorum ya da en azından bunu güvenli bir şekilde yapamıyorum. Ancak, verdiği rahatsızlığa rağmen, manuel şanzımanı seviyorum. Arabamı sadece sürmeyi değil, kullanma hissini de seviyorum.” Geçen Ağustos ayında, neredeyse iki asırlık ünlü Amerikan dergisi The Atlantic’te bir meslektaşım, “manuel şanzımanın sonu” başlıklı “mutlaka okunmalı” başlıklı bir makaleye başladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, vites kolu, çoğu kişi için gizemli olmasa da, tüketiciler açısından her zaman bir azınlık seçimi olmuştur. Fren pedalı, gaz pedalı ve otomatik ile her hızda gidin. Bununla birlikte, araştırma şirketi JD Power, elektrikli arabanın ilerlemesine rağmen trendin biraz tersine döndüğünü bildiriyor: yılın ilk birkaç ayında, ABD’de manuel şanzımanla satın alınan arabaların yüzdesi, 1,2’ye karşı %1,7 idi. 2022’de % ve 2021’de %0,9. Yıldan yıla +%12,1.

Merhaba düz şanzıman, gelecek hep otomatik olacak

04 Ağustos 2021

Wall Street Journal bu rakamlardan yola çıkarak gençlerin üçüncü pedalı olan debriyaj pedalı olan araba aradıklarını bildirdi. Tarafımızdan satılmayan bir Japon markası olan Acura’da, Integra (manuel şanzımanla yaklaşık 30.000 $’a mal olan sedan ve coupe) alıcılarının yarısından fazlası 18 ile 46 yaş arasındadır. Mazda MX-5 spider müşterilerinin dörtte biri, Amerika’da Miata olarak bilinen ve vitesi manuel olarak değiştirmeyi seçen kişiler 35 yaşın altındadır.

Ve Wall Street Journal tarafından alıntılanan bir BMW pazar araştırması, “18 ile 34 yaşları arasındaki görüşülen kişilerin üçte ikisinin manuel vites kullanmayı öğrenmeye hevesli olduğunu” bildiriyor. Ve bu çözümün daha pahalı olmasını umursamıyorlar çünkü neredeyse her zaman isteğe bağlı (bizim pazarlarımızda olanın aksine), enerji verimliliği açısından daha düşük sonuçlara sahip ve sonuçta olduğu gibi vites değiştirme yeni otomatiklerden çok daha yavaş. yarışan arabalar.

Bununla birlikte düz şanzımanın geleceği, yalnızca elektrifikasyona değil, aynı zamanda Kuzey Amerika pazarında kol ve üçüncü pedalla donatılmış modellerin 2019’dan 2022’ye kadar 69’dan 43’e düşürüldüğünü gören teklife de bağlı olacak. Car and Driver dergisi çoğul olarak “Kılavuzları Kaydet” adlı bir kampanya başlattı, ardından tekil olarak #savethemanual hashtag’ini takip etti ve ardından bir daha hiç haber alınamadı. Bugünün haberi şu ki, gerçekten güvenli değilse, bu dişli kutusu ölmedi. Ancak The Atlantic’in özeti bir gün bir kitabeye dönüşebilir: “O gittiğinde, araba kullanmaktan daha büyük bir şeyi kaçırıyor olacaksın.”