Elveda Uçaklar, Trenler ve Otomobiller. Merhaba, Lüks Otobüs?

dunyadan

Aktif Üye
Elveda Uçaklar, Trenler ve Otomobiller. Merhaba, Lüks Otobüs?
John Rosenberg, Pearl Jam’i görmek için geçen ay Washington DC’den Nashville’e 200 dolarlık bir son dakika uçuşu buldu. Ama eve uçuşlar 600 dolardı ve trene binmenin kolay bir yolu yoktu.

Bay Rosenberg, çevrimiçi otobüs aramaya başladı. Katlanarak düz bir yatağa dönüşen ve bir yastık ve peluş battaniyeyle gelen 18 kişilik bir otobüste gecelik premium konaklama vaat eden Napaway adlı şirkete rastladı.

Bir hafta önce, Bay Rosenberg ve arkadaşları, Washington bağlantılı uçuşlarından geri döndükten sonra Chicago’daki Midway Havalimanı’nda 18 saat geçirmişlerdi. Geceyi soğuk geçirdi ve güvenlik onu dışarı atmadan önce havaalanı şapelinde toplam 45 dakika uyudu.

Bay Rosenberg, Napaway’in bundan daha kötü olamayacağını düşündü. Ve en azından seyahat edecekti, beklemeyecekti.

Nashville’e uçak bileti ve Napaway’den eve dönüş biletini 125 $’a aldı.

47 yaşındaki Bay Rosenberg, “Arkadaşlarımın hepsi benimle dalga geçiyordu” dedi. “Lüks bir otobüste 11 saat mi geçireceksin?”

Öyleydi.

Tyler Zupic, solda, Washington’dan Nashville’e giden Napaway otobüsüne binerken bacaklarını esnetiyor. Kredi… New York Times için Kenny Holston

Bir Pazar gecesi, hafta sonunu Nashville’de geçirdikten sonra, Bay Rosenberg, Haziran ayında Washington’dan Nashville’e yolcu almaya başlayan Napaway’de ben de dahil beş diğer yolcuya katıldı.

Şirket ve onun gibi diğer premium otobüs şirketleri, Amerikalıların, nakit sıkıntısı çekenler için son çare olarak gürleyen, sıkışık otobüs imajını terk edip uzun mesafeli otobüs yolculuğunu kucaklayacaklarına bahse giriyor.

Dev yataklı otobüsler, onlarca yıldır Latin Amerika ve Asya’nın bazı bölgelerinde seyahatin temelini oluşturuyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde, geniş otoyol sistemimize rağmen konsept hiçbir zaman benimsenmedi. 2017 civarında, özel bölmelere yerleştirilmiş yatakları olan iki katlı bir otobüs olan Cabin, yolcuları Los Angeles’tan San Francisco’ya gece yolculukları için götürmeye başladı, ancak 2020’de durdu. Cabin’in kurucusu Gaetano Crupi, hizmetin neden böyle olduğu hakkında yorum yapmayı reddetti Bitti.

Daha başarılı olanlar, insanları Washington’daki Metro Center’dan Manhattan’daki Hudson Yards’a taşıyan 14 kişilik bir otobüs olan Red Coach, Vonlane ve Jet gibi daha kısa yolculuklar sunan üst düzey otobüs hizmetleri olmuştur.

Her yataklı süit, Butterfly Esnek Oturma Çözümleri tarafından geliştirilen bir “Butterfly” koltuk ile donatılmıştır. Köpük şilte, battaniye, çarşaf ve yastık ile birlikte gelen bir düz yatak oluşturmak için iki koltuk katlanır. Kredi… New York Times için Kenny Holston

Seyahat davranışları bölümünde yardımcı doçent olan Andisheh Ranjbari, “Onlar, arkaya yaslanan koltukların, yüksek hızlı Wi-Fi’nin ve teknik olarak şehirlerarası bir otobüste olsanız bile, rafine, uygun fiyatlı bir yolculukta olduğunuz hissinin reklamını yapıyorlar” dedi. Penn Eyaleti.

“Reklamların hiçbir yerinde otobüs kelimesini görmüyorsunuz” dedi. “Birinci sınıf lüks bir deneyim olduğunu söylüyorlar.”

Şirketin kurucusu ve CEO’su Dan Aronov, Napaway’in ülkedeki tek “tamamen düz” yataklı otobüs olduğunu söyledi. Washington’dan Nashville’e bir uçuş iki saatten az sürdüğünde, birçok yolcunun 10 ila 11 saatlik bir otobüs yolculuğuna çıkma konusunda şüpheci olabileceğinin farkında.

Havaalanı deneyiminin ne kadar sefil olabileceğine işaret ederek yanıt veriyor. Uçmak daha hızlıdır, ancak bir yolcu havaalanına varmak, güvenlikten geçmek ve ardından kapıda beklemek için birkaç saat harcayacaktır. Bay Aronov, bunun bir uçuşun gecikmediği varsayıldığını söyledi.

Hafızalı köpük şilte üzerinde yatarken ve bir battaniyenin altına sokulurken seyahat etme deneyimiyle çelişiyor, dedi.

William Minor gece yolculuğu sırasında biraz dinlenir. Kredi… New York Times için Kenny Holston

Bay Aronov, “Yedi ila sekiz saat uyuyacaktınız,” dedi. “Şimdi sadece hareket halinde yapıyorsun.”

‘Özel jet deneyimi’

İronik olarak, 2000’li yılların başlarında 1 dolarlık yolculuklar ve kaldırım kenarında pikap sunan Megabus ve BoltBus gibi şirketler, premium otobüs yolculuğunun yolunu açtı, diyor Chicago’daki DePaul Üniversitesi’nde kamu hizmeti profesörü ve direktörü Joseph Schwieterman. Şehirlerarası otobüs yolculuğunu inceleyen Chaddick Metropolitan Development Enstitüsü.

Bu şirketlerin şehirlerarası otobüs yolculuğuna olan ilgiyi yenilediğini ve daha fazla yenilik ve yatırımı teşvik ettiğini söyledi.

Profesör Schwieterman, şu anda Güney’in çoğunda tren hizmetinin bulunması zor ve hava yolculuğu yolcuları hayal kırıklığına uğratmaya devam ederken, premium otobüs seyahati için “yıldızların hizalanması” mümkün olduğunu söyledi.

Premium otobüs hatlarının genel giderleri, demiryoluna ve özellikle çok daha yüksek yakıt maliyetlerine sahip olan ve işletmek için “küçük bir çalışan ordusuna” ihtiyaç duyan havayollarına göre önemli ölçüde daha az.

Buna karşılık, premium bir otobüs, bir veya iki sürücüden oluşan bir ekip ve belki bir görevli gerektirir; bu, bir şirketin bir yolculukta koltuklarının yarısından daha azını satsa bile, maliyetlerini karşılamadığı sürece maliyetlerini karşılayabileceği anlamına gelir. Profesör Schwieterman, geleneksel otobüs hatlarıyla rekabet etmek için daha düşük ücretler söyledi.

Otobüsün arkasındaki küçük tuvalete bir yolcu giriyor. Kredi… New York Times için Kenny Holston

Trenleri çok pahalı ve uçakları uygun bulmaz bulan Brooklyn’li şarkıcı Mia Reed, diğer otobüs yolculuklarında “kabus” deneyimler yaşadıktan sonra, kendisini Fredericksburg, Va.’deki ailesini ziyarete götürecek lüks bir otobüs bulmaya hevesli olduğunu söyledi.

29 yaşındaki Bayan Reed, Instagram’da Jet’i ve videoların geniş koltukları gösterdiği TikTok’u “hareket önleme teknolojisi” ile desteklediğini öğrendiğini söyledi.

Bayan Reed, çevrimiçi rezervasyonun kolay olduğunu ve Jet’in sıradan bir otobüse göre “güzel” ve “biraz daha iyi organize edilmiş” olduğunu söyledi. Dört saatlik yolculuk sırasında yolcuları kontrol etmek ve atıştırmalıklar, kahve, şarap ve soda dağıtmak için sık sık bir görevli geldi.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Chad Scarborough, “Özel bir jet deneyimi gibi hissetmek gerekiyordu” dedi. “Bu nedenle Jet adı.”

Yine de otobüslerin Amerikan hayal gücünde zor bir yeri var. Garip Al Yankovic, Queen’in “Başka Biri Tozu Isırıyor” parodisini “Başka Biri Otobüse Biner”de bizi uyardı. Filmlerde, çoğu zaman, kahramanları en sinirlenmiş, tehlikede veya ölü olduklarında göstermek için ayarlar olarak kullanılırlar. Akrabalarıma Nashville’e gece otobüsüne bineceğimi söylediğimde, içlerinden biri çakı taşımamı önerdi.

Cuma günü arkadaşım Theresa ile Napaway’i yakalamak için Washington’a geldim.

Otobüs, Nashville’e seyahat etmesi planlanan yolcular için Washington’daki L Street NE’deki bir otoparkta bekliyor. Kredi… New York Times için Kenny Holston

Otobüsü saat 9:30’da belirlenen buluşma noktasında bulduk – Wunder Garten yakınlarındaki L Street NE’de iyi aydınlatılmış bir park yeri, Miley Cyrus’un “ABD’deki Partisi”nin hoparlörlerden ve sesten çınladığı bir açık hava bira bahçesi kahkahalar çitin üzerinden uçtu.

Bize üç yolcu daha katıldı: Nashville’deki torununu ziyaret eden 80 yaşındaki emekli Ammie Conner; Dominik Cumhuriyeti’nden 50 yaşında utangaç bir kadın olan Guillerma Saltano; ve sosyal hizmet okuyan 50 yaşındaki yüksek lisans öğrencisi Catherine Lee.

Yan tarafına boyanmış bir galaksi galaksisi olan devasa siyah bir koç olan otobüse aval aval baktık. İçeride, her yolcu için iki adet olmak üzere, düz, S şeklinde yataklara dönüşen 36 koltuk vardı.

İlk kez 70 yaşında paraşütle atlayan ve 80 yaşında zipline binen Bayan Conner, otobüsü “yeniliği için” rezerve ettiğini söyledi.

Bir arkadaşına otobüsten bahsettiğinde arkadaşının “‘Bekarlığa veda partisi için ne harika bir fikir” diye yanıt verdiğini söyledi. cihazları yüksek sesle.

Bay Aronov, 8 yaşından küçük hiç kimse Napaway’e binemez, dedi. Tek yön bilet için 99 dolardan başlayan ücretler alan Jet’in en az yaşı 6’dır.

Dan Aronov, Napaway’in kurucusu ve CEO’sudur. Koça mümkün olduğunca sık binmeye çalıştığını söyledi. Kredi… New York Times için Kenny Holston

Bay Aronov, “Ailelere çok sempati duyuyorum” dedi. “Ama şu anda, diğer yolcuların rahatı için bir yaşımız var.”

29 yaşındaki Bay Aronov, Nashville’i, ülkenin çok az toplu taşıma seçeneği bulunan bir bölgesinde turistler arasında popüler olan yoğun bir şehir merkezi olduğu için seçtiğini söyledi.

Barclay’s Investment Bank ve Loews Corp.’ta çalışan Oxford Üniversitesi mezunu Bay Aronov, Napaway’i büyük kurumların değil “bireysel” yatırımcıların yardımıyla kurduğunu söyledi. Napaway’i başlatmanın ne kadara mal olduğunu söylemeyi reddetti, ancak şirketin henüz iflas etmediğini söyledi.

Bay Aronov, “Bu yeni bir kavram ve kelimenin ortaya çıkması zaman alıyor” dedi.

Daha fazla rota eklemeyi umuyor – yolcular Washington’dan Atlanta, New York ve Boston’a seyahat talep etti. Otobüs, Washington-Nashville güzergahında Knoxville’de duraklar ekledi ve Kasım ayında Çarşamba ve Perşembeleri haftalık programa ekleyecek.

Bay Aronov, gezginlerin yaşlarının 9 ile 93 arasında değiştiğini söyledi.

Bay Aronov gezimde bize katıldı – mümkün olduğunca Napaway’e binmeye çalıştığını söyledi. Otobüs hareket ederken, koltukları nasıl indireceğini ve siyah özel ekranı nasıl aşağı çekeceğini anlattı. Her yolcuya uyku maskesi, diş macunu ve küçük bir diş fırçası, kulak tıkacı ve tek kullanımlık havlu verildi.

Her yolcuya bir göz maskesi, diş macunu olan küçük bir diş fırçası, kulak tıkacı ve yüz havlusu verilir. Kredi… New York Times için Kenny Holston

Bayan Saltano, gizlilik ekranıyla mücadele etti ve Bay Aronov ona yardım etmek için koştu. Battaniyesinin altına girdi, birkaç dakika telefonuna baktı, sonra çabucak uykuya daldı.

Koltuklarımı indirdim, şilteyi yatırdım, cenin pozisyonunda kıvrıldım ve 6 fitten uzun birinin bu kadar rahat olup olmayacağını merak ederek uykuya daldım. (Bay Aronov, yatakların, 6 fit 4 inç uzunluğa kadar olan herkesin dizlerini kıvırmak zorunda kalmadan düz yatabilmesi için yeterince uzun olduğunu söyledi.)

Gece 2’de kısaca uyandım Horlayan varsa, motorun yumuşak vızıltısından ve gümbürdeyen tekerleklerden duyamadım. Otobüs itişip kakıştı ama sallanma hareketi uyuşturuyordu. Tekrar uykuya daldığımda, arabaya yerleştirilmiş bir bebeğin böyle hissettiğini hayal ettim.

7’de uyandım, ne kadar tazelendiğime şaşırdım.

Otobüs bizi Nashville şehir merkezinde indirdi, burada arkadaşım ve ben yaklaşık 36 saat harcadık – Country Music Hall of Fame ve Museum ve RCA Studio B’yi ziyaret etmek, Rudy’s Jazz Room’da canlı müzik dinlemek ve Biscuit Love’da aşırı yemek yemek için bolca zaman harcadık. , Peg Leg Porker ve Monnel’s.

Bayan Conner, Bayan Lee ve Bay Aronov’un da bize katıldığı Washington’a geri dönerken Pearl Jam hayranı Bay Rosenberg ile tanıştım.

Nashville silüeti 15 Ekim’in başlarında, şoför Alfonso McAllister’ın otobüsü şehre doğru yönlendirmesiyle beliriyor. Kredi… New York Times için Kenny Holston

Eve yolculuk, aşağı yolculuk kadar huzurluydu. Interstate 81’deki bir kaza, sabah 5 civarında beş millik bir yedek oluşturdu ve varışımızı yaklaşık bir saat geciktirdi.

Kimse sinirli görünmüyordu.

“Bu otobüste her yere giderdim,” dedi Bayan Conner, gerinip koltuğundan kalkarken.

Bay Rosenberg, iyi uyuduğunu söyledi – yaklaşık dört saat, onun için tipik bir gece uykusu.

Bay Aronov’a otobüsten inip elini sıkarken, “Bu harikaydı,” dedi. “Otobüste yaşadığım en rahat şey.”

Bay Rosenberg’e tekrar Napaway’e binip binmeyeceğini sordum.

Evet, dedi, ancak tek yön uçak bileti 300 dolardan fazlaysa.

Eğer gidersen:

• Napaway’deki biletler tek yön 125 dolardan başlıyor. Napaway, Knoxville’deki duraklarla Washington’dan Nashville’e seyahat eder. Şu anda Washington’daki 180 L St NE’den sadece Cuma günü (Çarşamba ve Perşembe ekleme planları ile) 22.00’de kalkıyor ve ertesi gün Nashville’e Merkezi saatle 8’de varıyor. Otobüs sizi Broadway’den yaklaşık yarım mil uzaklıkta, 421 Rep. John Lewis Way N’de indirecektir.

• Napaway, Nashville’den Pazar günü saat 19:30’da ayrılıyor ve öngörülemeyen trafiği engelleyerek ertesi gün saat 07:30’da Washington’a dönüyor Otobüse binmeden önce vaktiniz varsa ve bir kokteyle 15 ila 18 dolar harcamak istiyorsanız, mola verin. Napaway’in buluşma noktasına 7 dakikalık yürüme mesafesinde, güler yüzlü, yetenekli barmenlerin bulunduğu bir bar ve restoran olan Skull’s Rainbow Room’da içkinizi yudumlayın.

• Napaway’de atıştırmalık yok, ancak her yolcu bir şişe su alıyor. Otobüs, Netflix veya Hulu’yu kendi cihazınızda yayınlamak için yeterince hızlı ücretsiz Wi-Fi’ye sahiptir. Napaway, “The Joker” ve “Ratatouille” gibi ücretsiz bir çevrimiçi film kütüphanesi sunuyor.

• Teknede bir banyo var ama burası küçük, bu yüzden rahat uyuduğunuz kıyafetleri giyin veya kendi koltuğunuzda üstünüzü değiştirmek için mahremiyetinizi kullanın. Otobüs, Knoxville’deki alma ve bırakma ve yol kenarındaki dinlenme durakları için önce olmak üzere iki kez kısa süreliğine durur. Umut, dedi Bay Aronov, “derin uykuya dalacaksınız” diye fark etmeyeceksiniz.
New York Times Seyahatini Takip Edin üzerinde Instagram , heyecan ve Facebook . Ve haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Daha akıllı seyahat etme konusunda uzman ipuçları ve bir sonraki tatiliniz için ilham almak için. Gelecekte bir kaçamak mı hayal ediyorsunuz yoksa sadece koltukla seyahat mi ediyorsunuz? göz atın 2022 için 52 Yer listesi .

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.