Erbakan polemiği… Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a: Problem budur işte

ahmetbeyler

Yeni Üye
Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Mesele Erbakan Hocamı tanımaksa, ben en az Temel Beyefendi kadar tanırım” kelamlarına cevap verdi.

Karamollaoğlu, “Evet Sayın Erdoğan; siz bizim gençlik kollarımızda nazaranv yaptınız, vilayet başkanlığımızı yaptınız, bizde belediye başkanlığı yaptınız ve MKYK’da nazaranv aldınız, gerçek. Tamam, bunlar âlâ hoş de; daha sonra ne yaptınız ve bugün ne yapıyorsunuz? Problem budur işte!” dedi.

ERDOĞAN NE DEDİ

Erdoğan, Özbekistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin sonunda gündeme ait değerlendirmelerde bulunmuş, gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, geçenlerde katıldığı bir programda, “Merhum Erbakan bugün yaşasaydı CHP’nin yanında yer alırdı’ diye bir söz kullandı. Bu fazlaca tartışıldı, fazlaca reaksiyon çekti. Bu kelama katılır mısınız ve ne dersiniz?” sorusu üzerine, şu görüşü paylaşmıştı:

“Temel Bey’in ebedi alemden, Hocamla bu biçimde bir irtibatı nasıl kurduğunu anlamakta doğrusu zorlanıyorum. Haddine mi senin ya? Ne vakitten çıktı bu iş. Problem Erbakan Hocamı tanımaksa, ben en az Temel Beyefendi kadar tanırım. Ben Erbakan Hocamın, İstanbul üzere bir kentte gençlik kolları başkanlığından tutun vilayet başkanlığına varıncaya kadar teşkilatlarından geliyorum. Onun teşkilatında vilayet başkanlığını yapmışım. sonrasındasında bir daha Hocamın devrinde merkez karar idare şurası üyeliği yapmışım. Tereciye tere satmasınlar. Biliyoruz bu işleri. bu biçimde bir saçmalık olur mu? Herbiçimde o malum Kıbrıs hadisesi sebebiyle, oradan ilhamla bu biçimde bir şeyi söyleme noktasına gidiyor ki, elmayla armudu birbirine karıştırmamak lazım. O günün kurallarıyla daha sonrasındaki koşullar hiçbirbiriyle mukayese dahi edilmez ve bu biçimde bir benzetme olmaz. Çok yanlış bir şey. Hocamız, biroldukça adımlar atmıştır.”