ahmetbeyler
Yeni Üye
Mülteciler ile ilgili olarak “Biz mültecileri göndermeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fikir değiştirerek, “Türkiye 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere yaklaşık 5 milyon yerlerinden edilmiş şahsa süreksiz konut sahipliği yapmaktadır. Tek başına bırakılmış olsak da Suriyeli kardeşlerimizin istekli ve onurlu geri dönüşleri için elimizden gelen çabası gösteriyoruz.” tabirlerini kullandı.
Erdoğan’ın bu kelamlarından daha sonra Cumhur İttifakı kanadında da telaffuzlar değişmeye başladı.
Son olarak da AKP’nin toplumsal medya trollerinden Tuğrul Selmanoğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda Suriyeli mültecilerinin gitmesi gerektiğini savundu.
Selmanoğlu paylaşımında şu tabirleri kullandı:
“Suriyeli mültecilerin ülkelerinde can güvenlikleri yokken ülkemiz üzerinde ağır bir yük olmalarına karşın kalmalarını savundum.
Bugün ise can güvenlikleri var, ülkemizin yeni bir Suriye’ye dönmemesi için gitmelerini savunuyorum.
Siyaset koşullara göre yapılır, keyfe göre değil.”
Erdoğan’ın bu kelamlarından daha sonra Cumhur İttifakı kanadında da telaffuzlar değişmeye başladı.
Son olarak da AKP’nin toplumsal medya trollerinden Tuğrul Selmanoğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda Suriyeli mültecilerinin gitmesi gerektiğini savundu.
Selmanoğlu paylaşımında şu tabirleri kullandı:
“Suriyeli mültecilerin ülkelerinde can güvenlikleri yokken ülkemiz üzerinde ağır bir yük olmalarına karşın kalmalarını savundum.
Bugün ise can güvenlikleri var, ülkemizin yeni bir Suriye’ye dönmemesi için gitmelerini savunuyorum.
Siyaset koşullara göre yapılır, keyfe göre değil.”