ahmetbeyler
Yeni Üye
Gazeteci Müellif Ertuğrul Özkök’ün Tansu’ya Mektuplar’ı devam ediyor.
“Rahatsız bir geceden daha sonra bu sabah uyandığımda beni bir sürpriz bekliyordu. Sürpriz Sözcü gazetesinin bir haberiydi…Bana göre günün en kıymetli haberiydi. birebir vakitte iki bakımdan günün en kıymetli haberiydi.” diyen Ertuğrul Özkök şunları yazdı:
Birincisi Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, son günlerin en kıymetli sorunu olan göçmen sıkıntısında görüşlerini anlatmıştı.
aynı vakitte ikna edici biçimde anlatmıştı.
Belki ondan da değerlisi, bu görüşlerdi kime anlattığıydı.
Çünkü AKP iktidarının Ulusal Savunma Bakanı bunları Sözcü Gazetesi’nin bir köşe müellifine, arkadaşımız Deniz Zeyrek’e anlatmıştı.
Yani Türkiye’nin en tesirli muhalif gazetesinin, bir daha muhalif bilinen tesirli bir yazarına…
Bakan, Sözcü müellifinin yanına öbür kimleri almıştı?
Sabah Gazetesinden Melih Altınok, Haber Türk’ten Mehmet Akif Ersoy, Kanal D’den Zafer Şahin ve Muhteşem Haber Cengiz Er…
Cengiz Er Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzenidir.
Tahmin ediyorum birlikte fotoğrafları vardır, fakat ben goremedim.
Bir gazeteci bulursa farklı olur.
MUHALİFLERE MUHALİF GAZETEDE CEVAP
Ne diyordu birtakım muhalefet müellifleri ve konuşmacıları?
“Sınırlarımız kevgire döndü, gelen geçiyor…”
Hulusi Akar, bunun yanlışsız olmadığını anlatıyor.
Sadece anlatmıyor, bir de yerinde gösteriyor.
Üstelik Deniz Zeyrek’i uçağına almış, sona götürmüş, karakolları gezdirmiş ve yerinde anlatıp göstermişti…
Üstelik birebir karede öbürleri da vardı:
Yanlarında Genelkurmay Lideri Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Kumandanı Musa Aysever de varmış.
SAHTE GÖRÜNTÜLER ÜZERİNE KONUŞUYORLAR
Zeyrek gördüklerini, dinlediklerini fazlaca çarpıcı ve renkli halde yazmış.
İlgiyle okudum.
Hulusi Akar, televizyonlara çıkan emekli subayların ve yorumcuların “Sınırımız kevgire döndü” kelamlarına sitem etmiş.
“Sahte görüntülerle palavra haberler yapılıyor” demiş.
Ve Sözcü bu mülakatı şu başlıkla vermiş:
“Sadece emeğe hürmet bekliyoruz…”
Bakanın konuşmaları bana ikna edici göründü.
Gerçekten de Türk Ordusu’nun bugün hem Ege’de hem Doğu hududumuzda nasıl çalıştığını, ne büyük fedakarlıklarla gayret ettiğini, teknolojik imkanlarının nasıl geliştiğini izliyor ve bunlar bir vatandaş olarak bana inanç veriyor.
BAKAN MUHALEFETE NİÇİN MUHALİF MEDYADA YANIT VERİYOR
Peki bakan bu iletisi niçin muhalif bir gazetenin, muhalif bir köşe muharririne söylüyor?
Cevabı fazlaca sıradan. Üç sebebi var:
(*) BİR: Zira muhalefetten gelen tenkitlere en ikna edici karşılık verebileceği mecra orası.
(*) İKİ Sözcü bugün muhalif bölümün hiç emsalsiz en büyük gazetesi. Muharrirleri da muhalif kanat üzerinde tesirli.
(*) ÜÇ Deniz Zeyrek muhalif bir köşe müellifi fakat fanatik değil. Vicdansız değil. Köşesini bir davanın mevzi olarak değil, gazetecilik için kullanan bir meslektaşımız.
Yani bakan son derece mantıklı ve gerçek bir şey yapmış.
NECATİ YANLIŞSIZ İLE AHMET ALTAN TIPKI KAREDEYDİ
Bu kareye bakarken bir diğer fotoğraf karesini hatırladım.
1996 yılında Genelkurmay hepimizi şaşırtan, hatta şoke eden bir teşebbüste bulunmuştu.
O günlerde “İkinci Cumhuriyetçi” diye bilinen ve askerlerin epey kızdığı, birtakım muharrirlerin her gün kurşuna dizdiği kimi köşe müelliflerini, hudut bölgelerinde PKK’ya karşı uğraş eden karakollarımıza götürmüştü.
Dün o seyahate katılanların listesine yine baktım.
Kimler var kimler…
Kimler kimlerle tıpkı uçakta, birebir karede…
Şimdi sıkı durun sayıyorum…
Necati Hakikat ile o periyotta yerden yere vurduğu tescilli “İkinci Cumhuriyetçilerden” Oral Çalışlar, Yavuz Gökmen, Ahmet Altan, Mehmet Altan tıpkı uçakta, birebir helikopterde…
Cumhuriyet’in Yalçın Doğan’ı, Deniz Som’u ile Abdurrahman Dilipak ve Şahin Alpay, Ali Bayramoğlu birebir uçakta…
Fatih Altaylı ile İsmet Berkan, Gülay Göktürk, Sevinç Düzel de tıpkı uçakta…
Enis Berberoğlu ile İlnur Çevik de o uçakta…
Üstelik gece karargahta kalıp, tıpkı Mehmetçik karavanasına kaşık sallamışlar…
Asıl artık sıkı durun…
Bu birbirine düşman köşe müelliflerini tıpkı uçakta tıpkı kareye sokan kimdi?
Dönemin kuvvetli kumandanı Çevik Bir ve Erol Özkasnak’tı…
Şimdi bir düşünelim…
28 Şubatçı kumandanlar bile bugününün köşe müelliflerine nazaran daha mı hoşgörülüydü…
Ve o devrin birbirine düşman köşe müellifleri bile birebir kareye girmekte sakınca görmüyor muydu…
Çok başarılı bir seyahatti ve Genelkurmay gerçek olanı yapmıştı…
Şimdi merak ediyorum…
Acaba muhalif kanattan biri çıkıp Deniz Zeyrek için “Yıkama yağlama yaptı” diyecek mi? Yakasına yapışıp, “Ne işin var senin o uçakta” diyecek mi…
Dememeliler…
Çünkü arkadaşımız son derece olağan bir gazetecilik hadisesini başarılı bir biçimde yapmış.
Ya iktidar kanadı…
Acaba bu fotoğrafa bakıp, demediklerini bırakacaklar mı…
Yapmamalılar…
Dediğim üzere bakan hem siyaset hem mesleğimiz açısından hakikat bir şey yapıyor.
İtirazı olan var ise, bakanın söylemiş olduklerini eleştirerek yapabilir.
BU ADIM AKREDİTASYON SİSTEMİNİN KAPISINI ORTALAR MI
Bu sabah okuduğum bu haber beni umutlandırdı.
Kendi kendime “Acaba bu yanlış akreditasyon sistemi bitiyor mu?” diye düşündüm.
Keşke Cumhurbaşkanının uçağından da bu biçimde bir kare gelse ve onlardan birinde ben de yer alsam diye hayal kurdum.
Hulusi Akar’a bir gazeteci olarak teşekkür ederim.
Bu ülkenin makul insanlarının alkışlayacağı bir adım attı.
İnşallah bu adım bu seçimde Cumhurbaşkanının uçağının da kapılarını bu gazetelerin köşe müelliflerine ortalar.
O kişinin orada ne işi vardı, bu kişi niçin yoktu üzere manasız bir tartışma ve linç de sona erer..
Ertuğrul Özkök
Odatv.com
“Rahatsız bir geceden daha sonra bu sabah uyandığımda beni bir sürpriz bekliyordu. Sürpriz Sözcü gazetesinin bir haberiydi…Bana göre günün en kıymetli haberiydi. birebir vakitte iki bakımdan günün en kıymetli haberiydi.” diyen Ertuğrul Özkök şunları yazdı:
Birincisi Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, son günlerin en kıymetli sorunu olan göçmen sıkıntısında görüşlerini anlatmıştı.
aynı vakitte ikna edici biçimde anlatmıştı.
Belki ondan da değerlisi, bu görüşlerdi kime anlattığıydı.
Çünkü AKP iktidarının Ulusal Savunma Bakanı bunları Sözcü Gazetesi’nin bir köşe müellifine, arkadaşımız Deniz Zeyrek’e anlatmıştı.
Yani Türkiye’nin en tesirli muhalif gazetesinin, bir daha muhalif bilinen tesirli bir yazarına…
Bakan, Sözcü müellifinin yanına öbür kimleri almıştı?
Sabah Gazetesinden Melih Altınok, Haber Türk’ten Mehmet Akif Ersoy, Kanal D’den Zafer Şahin ve Muhteşem Haber Cengiz Er…
Cengiz Er Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzenidir.
Tahmin ediyorum birlikte fotoğrafları vardır, fakat ben goremedim.
Bir gazeteci bulursa farklı olur.
MUHALİFLERE MUHALİF GAZETEDE CEVAP
Ne diyordu birtakım muhalefet müellifleri ve konuşmacıları?
“Sınırlarımız kevgire döndü, gelen geçiyor…”
Hulusi Akar, bunun yanlışsız olmadığını anlatıyor.
Sadece anlatmıyor, bir de yerinde gösteriyor.
Üstelik Deniz Zeyrek’i uçağına almış, sona götürmüş, karakolları gezdirmiş ve yerinde anlatıp göstermişti…
Üstelik birebir karede öbürleri da vardı:
Yanlarında Genelkurmay Lideri Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Kumandanı Musa Aysever de varmış.
SAHTE GÖRÜNTÜLER ÜZERİNE KONUŞUYORLAR
Zeyrek gördüklerini, dinlediklerini fazlaca çarpıcı ve renkli halde yazmış.
İlgiyle okudum.
Hulusi Akar, televizyonlara çıkan emekli subayların ve yorumcuların “Sınırımız kevgire döndü” kelamlarına sitem etmiş.
“Sahte görüntülerle palavra haberler yapılıyor” demiş.
Ve Sözcü bu mülakatı şu başlıkla vermiş:
“Sadece emeğe hürmet bekliyoruz…”
Bakanın konuşmaları bana ikna edici göründü.
Gerçekten de Türk Ordusu’nun bugün hem Ege’de hem Doğu hududumuzda nasıl çalıştığını, ne büyük fedakarlıklarla gayret ettiğini, teknolojik imkanlarının nasıl geliştiğini izliyor ve bunlar bir vatandaş olarak bana inanç veriyor.
BAKAN MUHALEFETE NİÇİN MUHALİF MEDYADA YANIT VERİYOR
Peki bakan bu iletisi niçin muhalif bir gazetenin, muhalif bir köşe muharririne söylüyor?
Cevabı fazlaca sıradan. Üç sebebi var:
(*) BİR: Zira muhalefetten gelen tenkitlere en ikna edici karşılık verebileceği mecra orası.
(*) İKİ Sözcü bugün muhalif bölümün hiç emsalsiz en büyük gazetesi. Muharrirleri da muhalif kanat üzerinde tesirli.
(*) ÜÇ Deniz Zeyrek muhalif bir köşe müellifi fakat fanatik değil. Vicdansız değil. Köşesini bir davanın mevzi olarak değil, gazetecilik için kullanan bir meslektaşımız.
Yani bakan son derece mantıklı ve gerçek bir şey yapmış.
NECATİ YANLIŞSIZ İLE AHMET ALTAN TIPKI KAREDEYDİ
Bu kareye bakarken bir diğer fotoğraf karesini hatırladım.
1996 yılında Genelkurmay hepimizi şaşırtan, hatta şoke eden bir teşebbüste bulunmuştu.
O günlerde “İkinci Cumhuriyetçi” diye bilinen ve askerlerin epey kızdığı, birtakım muharrirlerin her gün kurşuna dizdiği kimi köşe müelliflerini, hudut bölgelerinde PKK’ya karşı uğraş eden karakollarımıza götürmüştü.
Dün o seyahate katılanların listesine yine baktım.
Kimler var kimler…
Kimler kimlerle tıpkı uçakta, birebir karede…
Şimdi sıkı durun sayıyorum…
Necati Hakikat ile o periyotta yerden yere vurduğu tescilli “İkinci Cumhuriyetçilerden” Oral Çalışlar, Yavuz Gökmen, Ahmet Altan, Mehmet Altan tıpkı uçakta, birebir helikopterde…
Cumhuriyet’in Yalçın Doğan’ı, Deniz Som’u ile Abdurrahman Dilipak ve Şahin Alpay, Ali Bayramoğlu birebir uçakta…
Fatih Altaylı ile İsmet Berkan, Gülay Göktürk, Sevinç Düzel de tıpkı uçakta…
Enis Berberoğlu ile İlnur Çevik de o uçakta…
Üstelik gece karargahta kalıp, tıpkı Mehmetçik karavanasına kaşık sallamışlar…
Asıl artık sıkı durun…
Bu birbirine düşman köşe müelliflerini tıpkı uçakta tıpkı kareye sokan kimdi?
Dönemin kuvvetli kumandanı Çevik Bir ve Erol Özkasnak’tı…
Şimdi bir düşünelim…
28 Şubatçı kumandanlar bile bugününün köşe müelliflerine nazaran daha mı hoşgörülüydü…
Ve o devrin birbirine düşman köşe müellifleri bile birebir kareye girmekte sakınca görmüyor muydu…
Çok başarılı bir seyahatti ve Genelkurmay gerçek olanı yapmıştı…
Şimdi merak ediyorum…
Acaba muhalif kanattan biri çıkıp Deniz Zeyrek için “Yıkama yağlama yaptı” diyecek mi? Yakasına yapışıp, “Ne işin var senin o uçakta” diyecek mi…
Dememeliler…
Çünkü arkadaşımız son derece olağan bir gazetecilik hadisesini başarılı bir biçimde yapmış.
Ya iktidar kanadı…
Acaba bu fotoğrafa bakıp, demediklerini bırakacaklar mı…
Yapmamalılar…
Dediğim üzere bakan hem siyaset hem mesleğimiz açısından hakikat bir şey yapıyor.
İtirazı olan var ise, bakanın söylemiş olduklerini eleştirerek yapabilir.
BU ADIM AKREDİTASYON SİSTEMİNİN KAPISINI ORTALAR MI
Bu sabah okuduğum bu haber beni umutlandırdı.
Kendi kendime “Acaba bu yanlış akreditasyon sistemi bitiyor mu?” diye düşündüm.
Keşke Cumhurbaşkanının uçağından da bu biçimde bir kare gelse ve onlardan birinde ben de yer alsam diye hayal kurdum.
Hulusi Akar’a bir gazeteci olarak teşekkür ederim.
Bu ülkenin makul insanlarının alkışlayacağı bir adım attı.
İnşallah bu adım bu seçimde Cumhurbaşkanının uçağının da kapılarını bu gazetelerin köşe müelliflerine ortalar.
O kişinin orada ne işi vardı, bu kişi niçin yoktu üzere manasız bir tartışma ve linç de sona erer..
Ertuğrul Özkök
Odatv.com