FETÖ’nün “Alevi” diye gayeye koyduğu Albayın öyküsü

ahmetbeyler

Yeni Üye
FETÖ’nün amacındaki emekli Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü koronavirüse yakalanmıştı.

Emekli Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü, FETÖ’nün kumpaslarla maksadı aldığı sembol isimlerden bir tanesiydi.

CD KUMPASI

Cengiz Köylü, Hava Harp Akademisi Komutanlığı’nda vazife yaptığı 2007 yılında, FETÖ’nün TSK ortasındaki örgüt şemasını gösteren bir CD’nin kendilerine ulaştığını, silsile yolu ile Genelkurmay’a gönderilen bu CD’nin sonrasındasında kaybolduğunu söylemişti.

Köylü, “O devir Genelkurmay Lideri Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CD’nin incelenerek rapor yazılmasını istedi. Fakat CD’nin akıbetinin ne olduğunu kimse bilmiyor. O CD soruşturulsa bugüne gelmezdik” demişti.

Cengiz Köylü, bu olaydan daha sonra “Karargâh Evleri’nin askeri sorumlusu olduğu” savıyla 2009 yılında gözaltına alınmış, daha sonrasında Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında da tutuklu yargılanmıştı.

“NÜFUS CÜZDANININ İLGİLİ KISMININ KARŞISINDA ‘HANEFİ’ YAZIYORDU”

Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, 12 Şubat 2014 tarihindeki yazısında Cengiz Köylü’nün yazdığı; “Ergenekon’dan Balyoz’a Asrın İftirası” isimli kitabı gündeme getirmişti.

Kurmay Albay Cengiz Köylü hakkındaki iddianamede “Alevi mezhebinin yayılması için TSK’ya 30’a yakın akrabasını yerleştirdi” yazıldığına dikkat çeken Soner Yalçın şunları anlatmıştı:

“Hep tıpkı cevabı verdi:

‘Benim TSK’ya yerleştirdiğim tek yakınım yok. Kimi; ne vakit, nereye yerleştirdiğimin tek ispatı yok. bu biçimde bir şeyi yapmaya imkanım ve yetkim yok.’

İşin garip yanı:

‘Köylü’ soyadını taşıyan subay ve akrabaları, MİT’in 2002’de hazırladığı zımnî raporla, ‘irticai faaliyetlerde bulundukları’ nedeni öne sürülerek ordudan atılmıştı!

Ve irticacı diye Cengiz Köylü’den de şüphelenilip, Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahından uzaklaştırıp, Harp Akademileri’ne öğretim bakılırsavlisi yapmışlardı! Güler misin ağlar mısın?”

Tüm bu gerçekler raporlarla ortadaydı. Fakat gel de mahkemeyi inandır!

Kurmay Albay Cengiz Köylü, bir gün aklına gelenle utandı.

‘Alevilere sonsuz hürmet duyuyorum. Ama argümanların temelsiz olduğunu ispatlamak zorundaydım. Beş yıldır zindanda tutulduktan daha sonra bunu yaparken büyük keder duydum. Alevilerden özür diliyor ve içine düşürüldüğüm bu durumu şiddetle kınıyorum.’

Albay Köylü’nün aklına gelen; babasının nüfus cüzdanıydı. Evvelce defter formundaki nüfus cüzdanlarında mezhep ibaresi vardı. Hatırladığı kadarıyla, babası İsmail Hakkı Köylü ve annesi Nazmiye Köylü’nün nüfus cüzdanının ilgili kısmının karşısında ‘Hanefi’ yazıyordu.

‘Canım babam benim özgür kaldığımı bakılırsameden ölmekten korkuyor. Çabucak sonraki gün ileri yaşına karşın üşenmeden Bolvadin ilçesine gitmiş. İlgililerden yardım istemiş. Sonunda bulmuşlar. Bu davada, o güne kadar oğlu için hiç bir şey yapmadığını düşünen babam epeyce memnundu.’

Nüfus cüzdanı örneği mahkemeye sunuldu.

Ne mi oldu… Hala cezaevinde.”

SON RÖPORTAJINI ODATV’YE VERMİŞTİ

Cengiz Köylü, son röportajını Odatv’ye vermişti.

Köylü, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) subay ve astsubay yetiştiren Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş koşullarındaki “irticai ve bölücü görüşleri benimsemiş olmak” tabirinin kaldırılmasını yorumlamıştı.

Bir değer Harp Akademisi Komutanlığı’nda vazife yapan emekli Kurmay Albay Cengiz Köylü Odatv’ye yaptığı değerlendirmede, “Hiç de hoş olan bir şey değil” demişti.

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapısıyla, TSK’nın klâsik yapısıyla oynanıyor” diyen emekli Albay Köylü, sonucun nelere yol açabileceğini şöyleki değerlendirmişti:

“Ülkemiz için güzel değil. Tarikatların ve ona misal yapıların yerleşmesine yol açacak bir karar. Kimse dur diyemeyecek bundan daha sonra.”

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü hatırlatması üzerine ise emekli Albay Köylü şunları söylemişti:

“Kesinlikle, 15 Temmuzlara yol açabilecek bir durum. Kullanılmaya müsait bir TSK yapısı ortaya çıkacak, siyasi nüfus yerleştiği vakit TSK için bir tehlikedir bu.”