Fırtına üzere başladı… Gelinlik değil forma giydiler

ahmetbeyler

Yeni Üye
Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’nün de dayanağıyla maksatlarına ilerleyen Ağrı Aile ve Toplumsal Siyasetler Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Futbol Grubu, çaba ettiği TFF 3’üncü Lig N Grubu’ndaki 5 maçın sonunda, aldığı 4 galibiyet ve bir birliktelikle namağlup önder pozisyonda.

Ağrı’da, ‘Futbol erkek sporudur’ algısını yıkan kulübün 14-18 yaş aralığında 20 kız futbolcusu bulunuyor. Kulüp bünyesinde ise şu ana kadar 100’den çok futbolcu yetişti. Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü tarafınca futbol grubunun kurulması ile kız çocuklarının sporla tanışmasının yanı sıra okula da daha rahat kazandırıldığını tabir eden Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak, namağlup başkan durumundaki kadronun gelecek dönemde 2’nci Lig’i hedeflediğini söylemiş oldu.

‘FUTBOLDA ÇOK UYGUN ARA KATETTİK’

Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesine karşı gösterdikleri gayrette, futbol ve başka spor branşlarının etkisinin değerine değinen Budak, “Bu projede kurulan ekibin bu günlere gelmesinde gerçekten Ağrı Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürümüzün, Ağrı Aile ve Toplumsal Hizmetler Gençlik ve Spor Kulübü liderimizin ve Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğümüzün büyük bir emeği var. Bugün bu kadro büyük emeklerle bu noktaya kadar geldi. Şu anda üçüncü ligde çaba ediyoruz. Maksadımız bu yıl ikinci lige çıkmak ve grubumuz şu anda mağlubiyetsiz başkan. Ağrı üzere bir yerde, geçmişte kızlar okula bile gönderilmezken şu anda biz futbolda hayli âlâ bir uzaklık katettik. Projeye başlarken kızlarımız için erken yaşta gelinlik giymelerini değil, spor yapmalarını önerdik. Şu anda bunu başardık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bayan futbol grubunun bölgede birfazlaca ilçe ve ile örnek olduğunu lisana getiren Budak, şöyleki devam etti:

“Kızlarımız bu proje ile yaklaşık 5 yıldır tıpkı grupta çaba ediyorlar. Kızlarımızın erken yaşta evlendirilmesine karşı bu Ağrı’da bir başlangıçtır. Örnek bir projedir. Futbol ve bütün branşlarda da olduğu üzere bizim bütün branşlarda 26-27 yaşına gelmiş ve evlenmemiş, spora aşkla, meşakkatle sarılan kızlarımız var. İnşallah bunu tabana yayıp bölgemizdeki bu erken evliliği önlemek noktasında elimizden gelen bütün çabası göstereceğiz. Şu anda Aile Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu bu projede bizde kurum olarak takviye verdik. Başarılı da olduk. Biroldukça ilçeye, vilayet merkezine bu proje örnek oldu. İnşallah bu bütün halkımıza örnek olur. Genç yaşta çocuk yaşta evliliğin önüne geçeriz.”

Ağrı Aile ve Toplumsal Siyasetler Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Futbol Grubu’nun oyuncusu Ayça Taşdemir’in annesi Zinnet Taşdemir ise, “Ev bayanıyım. Kızlarımızın okumasını fazlaca istiyorum. Geleceklerini yeterli görmek istiyoruz. Erken evliliğe karşıyız. Şu an kızım futbol oynuyor ve bizler onu destekliyoruz. Bu alanda başarılı olmasını istiyoruz. İlerleyen vakit içinderda daha yeterli ekiplerde ve en kıymetlisi ulusal grupta görmek istiyoruz. Aile olarak gerisindeyiz. Benim üç çocuğum var. Bir oğlan iki kız. Okumalarını istiyorum. Evvelce kızların futbol oynamasına karşı duruluyordu lakin şu anda bu durum ortadan kalkıyor. Bende bir anne olarak buna karşı durmak istemiyorum. Kızımın bir bayan olarak her yerde bulunmasını istiyorum” dedi.

‘HEDEFİM ULUSAL KADRODA OYNAMAK’

Küçüklüğünden beri futbola ilgisinin olduğunu ve kurulan bayan futbol grubu ile hayallerini gerçekleştirdiğini belirten Ayça Taşdemir, “17 yaşındayım. Buraya futbol oynamak için Doğubayazıt’tan geldim. bununla birlikte spor lisesinde okuyorum. Küçüklüğümden beri futbola ilgim vardı. Lakin kızların futbol oynaması olumlu karşılanmıyordu. Bu niçinle oynayamadım. Lakin burada Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğümüzün Bayan Futbol Ekibi kurduğunu öğrendim. bu türlü bu ekipte yer almak için geldim. Kızlar top oynamaz inancını kırıyoruz. Şu anda burada futbol oynayarak hayallerimi geçekleştiriyorum. Forvet oyuncusuyum. İlerde gayem ulusal gruba seçilmek. Bunu gerçekleştirmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Ailem de bana dayanak oluyor. Buradan kızlara sesleniyorum, ‘Sporu sevin, futbolu daha fazlaca sevin’ sözlerini kullandı.

‘GELİNLİK DEĞİL, FORMA GİYMELERİNİ İSTEDİK’

Ağrı Aile ve Toplumsal Siyasetler Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Futbol Kadrosu’nu yaklaşık 4 yıldır çalıştıran Teknik Yönetici Halit Çelen de şunları söylemiş oldu:

“Şu an ligde beşinci maçımıza çıkacağız. Şimdiye kadar oynadığımız dört lig maçında üç galibiyet, bir birliktelik aldık. Bu maçlarda 14 gol atıp, 1 gol yedik. Kümemizde namağlup önderiz. Önümüzdeki maçlarımızı da kazanmayı hedefliyoruz. Ekibimiz 4 yıl evvel kuruldu. Maksadımız gelecek dönem ikinci ligde uğraş edip akabinde Muhteşem Lig’e çıkmak. Biz bu ekipte buradaki genç kızlarımızla maçlara çıkıyoruz. Bu yola, kızlarımızın gelinlik yerine forma giymeleri isteği ile çıktık. Kızlarımızın daha fazla sporla ilgilenmelerini istiyoruz. bununla birlikte kendilerine bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Biz 4 yılda burada bir tabuyu yıktık. Artık futbol erkek branşı değil. Kızlarımız da birebir biçimde oynayabiliyorlar. Buradan velilerimize de sesleniyorum. Kızlarımızı lütfen spora yönlendirelim. Tabi burada branşımız futbol olduğu için futbola yönlendirmelerini istiyoruz. Futbola geldiklerine özgüvenleri daha hayli artacaktır.”

Öte yandan Ağrı Aile ve Toplumsal Hizmetler Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Futbol Kadrosu, 9 Nisan Cumartesi günü Ağrı Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadyumu’nda oynadığı dönemin beşinci maçında, Iğdır Altınova Sporu 4-2’lik skorla mağlup etti. (DHA)