İbrahim Haskoloğlu cezaevinden çıktıktan daha sonra birinci kere konuştu: Benimle uğraşacağınıza sonların namusunu koruyun

ahmetbeyler

Yeni Üye
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca “şahsi ayrıntıları hukuka ters yolla ele geçirmek” hatasından açılan soruşturma kapsamında Üsküdar’daki meskeninde gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

8 gün tutuklu kalan İbrahim Haskoloğlu, 27 Nisan’da özgür kalmasının akabinde toplumsal medya hesabından birinci sefer paylaşım yaptı.

Haskoloğlu, şunları söylemiş oldu:

“şahsi datalarla ilgili yaptığım haber niçiniyle İçişleri Bakanlığı toplumsal medyadan “yalan” dedi, Savcılığa ise “şahsi ayrıntıları Sızdırma” savında bulunup şikayet etti. Yatarı olmayan kabahatin şikayetinden 8 gün hücrede kaldım. Bana değil, ülkenin düştüğü hale üzülün.”

“İçişleri Bakanlığı’na da tavsiyem benimle uğraşacağınıza gidin HUDUTLARIN NAMUSUNU KORUYUN. Ülkeye kaçak yolla girenlerin ziyan verdiği her bireyden siz sorumlusunuz. İşinizi yapın. hiç birinizden de korkmuyorum, en ufak pişmanlığım yok zira haklıyım. Vakit her şeyi gösterecek.”

“Türk toplumuna da şunu söylemek istiyorum. Toplum için çalışan gazetecilere sahip çıkmazsanız oburlarının da yüreğini kırarsınız ve gerçekleri öğrenemezsiniz. Örneğin, Ülkeniz istila edilirken Aleyna Tilki’nin iç çamaşırını konuşan paralı trollere kalırsınız.”

NE OLMUŞTU

İçişleri Bakanlığı, Twitter adresi üzerinden üzerlerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulusal İstihbarat Teşkilatı (MİT) Lideri Hakan Fidan’ın fotoğraf ve ayrıntılarının olduğu kimlik kartlarını paylaşan Haskoloğlu hakkında şikâyette bulunmuştu.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Haskoloğlu hakkında, “şahsi ayrıntıları hukuka karşıt yolla ele geçirmek” kabahatinden soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Haskoloğlu hakkında bu kabahatten evvel gözaltı sonucu verildi daha sonra ise tutuklanmıştı.