İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Derik’teki kazayla ilgili 3. TIR tezine cevap verdi: Gerçek dışı

ahmetbeyler

Yeni Üye
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin ve Gaziantep’te 35 kişinin hayatını yitirdiği trafik kazaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, “Bu büyük bir felaket. Allah tekrar bu biçimde bir kaza ile hiç birimizi sınamasın. Tezler inceleniyor, soruşturma fazlaca taraflı sürüyor.” dedi. Mardin’in Derik ilçesindeki kazada ‘3. bir TIR’ın daha olduğu, polisin TIR’ın lastiklerini patlattığı’ savına da karşılık veren Bakan Soylu, “Tamamen gerçek dışı değerlendirmedir” sözlerini kullandı.

Süleyman Soylu şunları söylemiş oldu:
Kazanın birinci olduğu andan itibaren büyük bir vakar ortasında olan halkın bir evladı olarak şükranlarımı iletmek istiyorum. Büyük bir sabır gösterdiler.

Bu büyük bir felaket. Allah tekrar bu biçimde bir kaza ile hiç birimizi sınamasın.

Bütün cenazelerimizi defnettik. Cenazeler olduktan daha sonra savcılarımızın da gerçekten cenazeleri bir an evvel sahiplerine teslim edebilmek için 4 – 4.5 saatte otopsileri tamamlamış olduk.

Cenazeler esnasında vatandaşlarımızın da Kızıltepe’de olduğu üzere burada da etraf yolu talebi oldu. Biz de Ulaştırma Bakanlığımızla görüştük, Sayın Cumhurbaşkanımıza da talebi ilettik.

Yakın bir vakitte ihaleleri yapılıp Ulaştırma Bakanımız da buraya gelecek, hayata geçirilmeye çalışılacak.

Kaçış rampaları üzere rampalar istediler, bunu da yapacağız lakin etraf yolu yapılınca tahminen buna muhtaçlık kalmayacak. Allah bizi tekrar bu biçimde bir imtihanla sınamasın. 3 tane çocuğu olan anne var. Allah kimseyi evlat acısı ile karşı karşıya bırakmasın.

Derik halkına gösterdiği sabra, vakara minnet ve şükran hislerimi belirtmek istiyorum.,

AĞIR TONAJLI OLDUKALRI VE FAZLA YÜK TAŞIDIKLARI İDDİASI

Soruşturmalar sürüyor. Soruşturma tüm taraflarıyla yürüyor, bir tek eksik görsek biz hınçlanırız, bedelini ödetiriz.

Biri 26 bin 180, biri 27 bin 60. Buradan ihracat yapan bir firma. Şırnak menşeili bir firmaya taşıtma yaparak mamulleri götürmek için anlaşmışlar. Sürücülerin 2’si gözaltında. Takip etmek zorundayız. Kimin dikkatsizliği var ise hesabını sorarız, sormak da zorundayız.

Soruşturma hayli taraflı sürüyor derken şoföründen yoluna kadar, aracın teknik özelliklerine kadar soruşturma tüm taraflarıyla sürmektedir. Şoförler hangi saatte cep telefonu kullanmışa kadar soruşturmanın epey taraflı sürdüğünü.. bu biçimde bir şey kelam konusu ise hesabı sorulur.

3. TIR İDDİASI

3. bir TIR’ın varlığı, polisin lastiğini patlattıkları, olayın farklı boyutu olduğunu argüman eden değerlendirmeler var. Büsbütün gerçek dışı değerlendirmedir. Bir polis kardeşimiz şehit oldu. O da vatandaşlarımıza yardım etmek için gelen bir kardeşimizdi.

BEŞTAŞ’IN İDDİALARI

Acı üzerinden hiç olmayan bir sıkıntıyı ortaya getirip buradaki insanların acısını yükseltmeye çalışmanın manası yok. Taziyelere insanların acısını hafifçeletmek için gidilir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu taziye coğrafyasıdır. Dün akşamdan itibaren biroldukca tezvirat oldu. bu biçimde bir şey sözkonusu değil.

Son aldığım bilgi zannediyorum 5 kişi hastanelerde. Onların da ağır bir durumları sözkonusu değil.