İsmail Saymaz- Atilla Taş polemiği

ahmetbeyler

Yeni Üye
Müzikçi Atilla Taş ile gazeteci muharrir İsmail Saymaz toplumsal medyada tartıştı. Atilla Taş Twitter adresinden İsmail Saymaz hakkında şunları yazdı:

“Hazır İsmail Saymaz muhabbeti açılmışken, O ve türevleri yüzünden 1 yıl daha mahpus yatmak zorunda kaldım. Artık o halk TV’den yüzbinler kazanırken ben yurtdışına bile çıkamıyorum! Seninle bütün bu halkın önünde hesaplaşacağız İsmail Saymaz yiyorsa Halk TV’ye davet et orada anlatayım yediğin naneyi, yerse tabi! Benim ömrümden bir yılımı nasıl çaldığını! Birebir İsmail Saymaz biz mahkemede hür kalınca bir tweet atarak FETÖ’cüleri özgür bıraktılar diyor ve biz bir yıl daha mahpusta kalıyoruz! Bak İsmail Saymaz senden bir yıl alacağım var! Bilinmeyen bir eleman olduğunu düşünüyorum. O kadar zıplıyorsun kimse tık demiyor! bana yaptıkları üzere almıyorlar örneğin! Atatürk’ü sevmezdin tapar oldun! Lakin bu sefer epeyce pis bir adama çattın! Çözeceğim seni oğlum”

SAYMAZ’DAN YANIT

İsmail Saymaz ise Twitter adresinde verdiği yanıtta Atilla Taş’ın kendisi ismine imzaladığı kitabı paylaşarak “Evet, Atilla Taş ben tweet atarak, cezaevinde kalmana yol açtım (!) Ve sen de cezaevi anılarını yazdığın kitabını “Güzel adam, hoş dost” diye yazarak, bana armağan ettin” tabirlerini kullandı.

ATİLLA TAŞ NE DEDİ

Atilla Taş da İsmail Saymaz’ın karşılığını alıntılayarak şu savları lisana getirdi:

“Allah benim belamı verseydi de yazmasaydım. Lakin o denli ağladın ki telefonda yeminle acıdım! Büyük çakalsın! Şapka çıkarttım şu an! İsmail tek sözüm var büyük çakalsın. Bir yerde patlayacaksın! Bu hoştu. Ancak ne yaptığını da anlatmazsan büyük yavşaksın! Beni arayıp abi epeyce özür dilerim. Olayların buraya geleceğini bilmiyordum dedin. Ben de sana inandım. Anlat İsmail duysun insanlar! Anlatsana oğlum bunu yazdırmak için sarf ettiğin cümleleri, pişmanlığını anlatsana oğlum! Niçin sustun?”

Atilla Taş kelamlarına “Bu gece üzdüğüm herkesten özür dilerim. Fakat İsmail Saymaz’a sakın güvenmeyin” tabirleriyle son verdi.

NE OLMUŞTU?

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanması kapsamında Yargıtay’ın “örgüte üye olmak” ve “örgüte yardım” hatalarından cezalarını bozduğu 8 sanıklı davada 17 Şubat 2022 günü mahkeme heyeti, Atilla Taş’ın davasının, öbür sanıklar ile bir arada görülmesini gerektirecek bir durum olmaması sebebiyle evrakının ayrılmasına hükmetti.

Heyet Atilla Taş hakkında yurtdışına çıkış biçimindeki isimli denetim önleminin devamına oy oldukcaluğuyla karar verdi. Mahkeme lideri, isimli denetimlerin devamı sonucuna, sanıkların tutuklulukta geçirmiş oldukları müddet ve Yargıtay’ın bozma ilamı doğrultusunda, isimli denetimlerin kaldırılması gerektiğini belirterek muhalefet şerhi koydu.

Atilla Taş, 3 yıl 1 ay 15 günlük aldığı mahpus cezasına çarptırılmıştı.