Japon otomotiv devi muştuyu verdi!

ahmetbeyler

Yeni Üye
Nissan, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de düzenlediği aktiflikte dünyanın en tanınan SUV modellerinden Qashqai’nin elektrikten güç alan yeni versiyonlarını tanıttı. Şirketin Türkiye CEO’su Charbel Abi Ghanem ile Avrupa Pazarlama ve Satış Lider Yardımcısı Jordi Vila da geleceğe dair olumlu maksatlarını paylaştı. O denli ki Nissan, Türkiye’de yerli üretim sürecini de başlatabilir.

Nissan, Türkiye’de yerli üretim yapabileceğini deklare etti!

Nissan ile Renault içinde bir müddetdir organik bağ bulunuyor. Bunun sonucunda bir arada geliştirilen arabaları görüyoruz. Bu kimi birtakım iç ve dış tasarım kimi bazı da motor ve başka kesimlerde karşımıza çıkıyor.

Renault-Nissan iştirakinde perde ardında kaldığı için pek bilinmeyen Mitsubishi de bulunuyor. Natürel önümüzdeki senelerda biraz daha göz önünde olacak. Çünkü Bursa’daki Oyak-Renault fabrikasında Mitsubishi Colt’un üretimi de gerçekleştirilecek.

ötürüsıyla Nissan da Türkiye’de yerli üretim yapma fikrine sıcak bakıyor. Her ne kadar şirketin 2022 planları içinde bu biçimde bir adım olmasa da Avrupa Pazarlama ve Satış Lider Yardımcısı Jordi Vila şunları söylemiş oldu:

“Bizim Türkiye’ye direkt bir yatırım planımız yok. Lakin, ilerleyen periyotta Nissan da Mitsubishi üzere bir adım atabilir.”

Nissan Türkiye CEO’su Charbel Abi Ghanem de şunları söylemiş oldu:

“İlk kere Türkiye’de bulunuyorum. Açıkçası bu kadar dalgalı bir pazar görmedim. ÖTV’nin ne olacağını ya da dövizde dalgalanmanın nasıl olacağını önbakılırsamiyoruz. Bu yüzden öngörmeye de çalışmıyoruz. Duruma süratli ve çevik bir biçimde karşılık vermeye çalışıyoruz. Bu sayede de yönetilmeyecek şeyleri denetim altında tutmuş oluyoruz. Türkiye, Nissan açısından epeyce değerli bir ülke ve Avrupa’nın bir kesimi olarak görülüyor.”

Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!