Kalben’den toplumsal medyada rekor kıran konuşma

ahmetbeyler

Yeni Üye
Türkiye’de günden güne artan bayan cinayetlerine son vermek isteyen bayanlar tarafınca kurulan ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne, ‘kanuna ve ahlaka ters faaliyet yürütmek’ suçlamasıyla kapatma davası açıldı.

Bayan Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’nin kapatılması isteminin akabinde platform çeşitli vilayetlerde protestolar düzenledi.
Kadıköy’deki harekete katılan sanatçı Kalben’in konuşması ise toplumsal medyada gündem oldu. “yaşamımda bu ülkede tacize de uğradım, cinsel şiddet de gördüm. Dayak da yedim, başım duvara da gömüldü. O kadar fazlaca insan sıklıkla erkekti ki…” diyen Kalben, şunları söylemiş oldu:

“Kendi sorumluluğumu taşımam, kendimi müdafaam gerektiğini yeni öğrendim. Zira ülkemin beni sevmediğini, beni kovmadığını, ülkemin annemi korumadığını anladım. Yalnızca bayanları da değil çocukları, gençleri sevmediğini… Benim ülkemin imtiyazlı beyaz güç sahibi bir erkek olmadıkça hiç kimseyi sevmediğini ben yeni anladım. Bayan Cinayetlerini Durduracağız Platformu yardımıyla anladım. Bu platformun kapatılacağını duyduğum vakit hiç şaşırmadım. Zira bizleri kapatabileceklerini zannediyorlar. yıllardır bunu zannettikçe onlar; bizleri dövdükçe, bizleri gaza buladıkça, katillerimizi kravat taktı diye özgür bıraktıkça biz bu meydanlardayız. hiç bir yere gitmiyoruz.”