‘Kaset kumpası’ sanıkları sonda yakalandı

ahmetbeyler

Yeni Üye
Kamuoyunda VIP dinleme ve kaset kumpası olarak bilinen davaların sanıkları olan iki eski polis, Yunanistan’a kaçmak üzereyken yakalandı.

Dava belgesine nazaran, 9 Mart günü Edirne’nin İpsala ilçesinde FETÖ üyesi şüphelilerin yasadışı biçimde Yunanistan’a geçişlerini engellemek emeliyle yapılan çalışmalarda bir araç ortasında ikisi çocuk 7 kişi tespit edildi.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine bakılırsa Yakalananlardan eski polisler Abdullah Ataş ve Musab Soyak’ın hayli sayıda ünlü ismin dinlenmesine ait ‘VIP dinleme davası’nın ve eski CHP Genel Lideri Deniz Baykal ile MHP yöneticilerine yönelik kaset kumpası davasının sanıkları olduğu anlaşıldı. VIP dinleme davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce her iki sanığın sözü SEGBİS ile alındı.

KERHEN YAPTIM

Sanık Ataş, VIP dinleme davası kapsamında 1.5 yıl tutuklu yargılandığını belirterek, şöyleki dedi: “Gitmeye karar verdim. Kerhen yaptım, yani içimden gelmeyerek yaptım. Kaçakçılar İpsala’ya yaklaştığımızda fazladan para istedi. İnanç vermediklerini anladığım anda vazgeçtim. Sürücüye dedik ki ‘Biz bu işten vazgeçtik, sen arabayı döndür, biz İstanbul’a dönmek istiyoruz.’ İstanbul’a giderken polis yolumuzu kesti.” Sanık Soyak da savunmasında, “İstanbul’a dönüyorduk” diye konuştu. Mahkeme iki sanığı da tutukladı.

MANZARALARI İZLEYEN BİRİNCİ KİŞİ

Abdullah Ataş, VIP dinleme davası kapsamında 15 yıl, Musab Soyak da 12 yıl 9 ay mahpus cezasına çarptırıldı. Bu dava Yargıtay kademesinde bulunuyor. Ataş ve Soyak beraberinde, Baykal ve MHP yöneticilerine yönelik kaset kumpası davasının da sanıkları içinde. Soyak’ın eski MHP Ankara Milletvekili Bekir Aksoy’un konutunun lambalarına böcek yerleştirdiği, Ataş’ın da Baykal’a ilişkin imgeleri internette yayınlanmadan evvel izleyen kişi olduğu sav ediliyor.