bilimsel
Üye
Kestirme Çorbası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Bilhassa ek besine geçiş periyodundaki çocuklar için de hoş bir tanım olacağını düşünüyorum.
İftar için de bu tanımı gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz eşim ve çocuklarımin hayli sevdiği bu çorba tanımını kesinlikle denemelisiniz.
Tanımı görüntülü olarak izlemek isterseniz bilgileri ile mevcut. Hepinizi kanalıma beklerim.
Kestirme Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 350-400 gram kalçalı tavuk but
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 litre su
- Tuz
- 3 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 6 yemek kaşığı un
- 1 adet limon (bol sulu limon değilse 2adet kullanabilirsiniz)
- Bol karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Bu tanımda kalçalı but kullandım dilerseniz olağan but yahut tavuk göğsü kullanabilirsiniz. Öncelikle tavuğu tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ek edip haşlamayı bırakalım.
- Haşlanan tavuğu bir kenara alalım soğuduktan daha sonra minik minik didikleyelim.
- Çorbamız için tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ alıp üzerine şehriye ekleyelim.
- hafifçeçe kavrulan şehriyenin üzerine 2 litre su ek edelim.
- Bir yandan terbiyemiz için yoğurt ,un ve limonu güzelce çırpalım.
- Tel şehriyeler yumuşadıktan daha sonra minik minik doğradığımız sarımsakları ve tavuğu ek edelim. 2-3 dakika daha kaynatmaya bırakalım.
- Gereçler güzelce kaynadıktan daha sonra çorbanın suyundan terbiyenin içerisine 4-5 kepçe alıp karıştıralım.
- Terbiyenin ılınmasını sağlayalım.
- Ilınan terbiyeyi çorba tenceresinin içerisine dökelim.
- Çabucak karıştıralım. Dört beş dakika daha kıvam alması için çorbamızı kaynatmaya bırakalım.
- Dilediğiniz kıvama geldiği vakit ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz.
Bilhassa ek besine geçiş periyodundaki çocuklar için de hoş bir tanım olacağını düşünüyorum.
İftar için de bu tanımı gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz eşim ve çocuklarımin hayli sevdiği bu çorba tanımını kesinlikle denemelisiniz.
Tanımı görüntülü olarak izlemek isterseniz bilgileri ile mevcut. Hepinizi kanalıma beklerim.
Kestirme Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı