Kılıçdaroğlu ABD yolcusu… Kimlerle görüşecek belirli oldu

ahmetbeyler

Yeni Üye
Gazeteci İsmail Saymaz, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9-13 Ekim tarihleri içinde Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başşehri Washington’da olacağını söylemiş oldu.

ABD ziyareti öncesi Saymaz’a konuşan Kılıçdaroğlu, “Çok sayıda Bay Kemal var dünyada; birlikte dünyayı nasıl daha yaşanılası bir yer haline getireceğimizi konuşacağız” dedi.

Saymaz’a, 9-13 Ekim tarihleri içindeki ABD seyahatini doğrulayan Kılıçdaroğlu, Amerika’da rastgele bir devlet yetkilisiyle ve bakanla görüşmeyeceğini, daha hakkaniyetli paylaşıma inanan aktivistler ve bu uğurda çaba veren isimlerle buluşacağını söylemiş oldu.

Kılıçdaroğlu, Saymaz’ın sorusunu şu biçimde yanıtladı:

“Bir sefer şunu söyleyeyim, muhalefetteyken, prensip olarak iktidarla görüşmeyiz. Zira siz muhalefet olarak o masaya oturursanız, fakat icazet almak için oturursunuz. Bunu en güzel Erdoğan bilir, ona sorun, söyler. Lakin benim yeni bir dünya vizyonum var olağan olarak. Yırtıcı kapitalizm ve neoliberalizm dünyaya epey ziyan verdi. Küçük bir azınlık bu sayede dünyaya hükmetti. Ülkemiz de bu insafsız sistemden nasibini aldı. İşte ben bu yabanî nizama meydan okuyorum. Ve biliyorum ki Bay Kemal dünyada yalnız değil. Çok sayıda Bay Kemal var dünyada. Ben de, o Bay Kemallerin bir ortaya gelmesi ve daha hakkaniyetli bir dünyayı konuşması gerektiğine inanıyorum. Dünyada daha hakkaniyetli paylaşıma inanan aktivistler, bu uğurda gayret veren siyasi isimlerle görüşeceğim. birlikte dünyayı nasıl daha yaşanılası bir yer haline getireceğimizi konuşacağız. Dünya hasta, şifaya gereksinimi var. Bu yüzden uygun insanların bir ortaya gelmesi kural. Bunu yapacağız”