Kim bu Mustafa Şentop’un arbede ettiği AKP’li trol

ahmetbeyler

Yeni Üye
TBMM Lideri Mustafa Şentop’un AKP yakınlığıyla bilinen ‘Cumhur Frankfurt’ isimli kullanıcı üzerinden başlayan troll tartışması büyüyerek sürüyor. Mustafa Şentop’un “Ankara küçük yer; kimin kimin adamı olduğu, kimin sahibi olduğunu biliyor” diyerek reaksiyon gösterdiği ‘Cumhur Frankfurt’ kim?

GERÇEK İSMİ NE

Asıl ismi Mehmet Cumhur olan ‘Cumhur Frankfurt’ Ankara Çankaya’da doğdu. Almanya’ya 12 yaşında giden ‘Cumhur Frankfurt’ kendi anlatımlarına göre 17 yaşına kadar Ulusal Görüş’ün düzenlemiş olduğu ezan ve Kur’an müsabakalarında kasabasının mescidini temsil etti. Web tasarım ve yazılım işleri ile uğraştığını belirten ‘Cumhur Frankfurt’ trollüğe ise 2013 yılındaki Seyahat Parkı protestolarında başladı.

HEDEFİNDEKİLER

Bilhassa 31 Mart 2019 Lokal Seçimi’nde faal olarak paylaşım yapan ‘Cumhur Frankfurt’un en çok maksat aldığı isimler İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ve CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

DİKKAT ÇEKEN REAKSİYON

Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül
‘ün, eski HDP Genel Lideri Selahattin Demirtaş‘ın eşi Başak Demirtaş‘a yönelik küfürlü paylaşımı kınamasına ‘Cumhur Frankfurt’ 14 Haziran 2020’de sert reaksiyon gösterdi.

Bakanı direkt maksat alan ‘Cumhur Frankfurt’ “Ben de ölümüze dirimize gerçek hesaplar tarafınca her gün küfredilirken, hesabını şubat 2020’de açmış geçersiz bir hesabın provokasyonunu alıp gündeme getiren Şamil Tayyar ve bu ucuz oyuna atlayan Adalet Bakanını en ağır biçimde kınıyorum” diye yazdı.

Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu içindeki tansiyonda Bakan Soylu’nun yer alması dikkat çekti.

Tıpkı günlerde Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesiyle ilgili bir paylaşımın altına küfür yazan bir kişinin tutuklanmaması üzerine polemik yaşanmıştı.

‘Cumhur Frankfurt’un Bakan Soylu’yla ilgili 14 Ağustos 2021 tarihindeki öbür bir paylaşımı ise şu biçimde:

“Geçtiğimiz iki senede Murat Kurum, Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu’nun lastik çizmeleri bile CHP belediyelerinden daha epey çalışmıştır.”

Soylu ile Cumhur Frankfurt’un başka bir diyaloğu ise şöyleki:

FESLİ HAYRANI

2018’de hayatını yitiren Kurtuluş Savaşı için “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’a ağır kelamlar eden, Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nun hayranı ‘Cumhur Frankfurt’ 10 Temmuz 2020’de “Şimdi dört gözle cumartesi sohbetini beklemek vardı… Yerin cennet olsun” paylaşımı yaptı.

NE OLMUŞTU?

AKP yakınlığıyla bilinen Cumhur Frankfurt isimli kullanıcı, Haskoloğlu’nun tutuklanmasının akabinde Meclis Lideri Şentop’a “Arkadaşa tütün ve pak don lazımmış. @MustafaSentop” tweetini yazdı.

Daha evvel İbrahim Haskoloğlu ile görüşen Mustafa Şentop, “Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma” dedi. Fakat kısa mühlet daha sonra yeni bir karşılık yazan Şentop, “Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. Birinci sefer bozuyorum prensibimi. Ancak suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken karşılığı vermek icab ediyor kimi zaman” sözünü kullandı.

Cumhur Frankfurt akabinde tweetini sildi.

PELİKANDAN TEHDİT

Öte yandan Daha evvel Meclis Lideri Mustafa Şentop ile makamında bir ortaya gelen İbrahim Haskoloğlu, kendisinin Pelikancılar olarak bilinen AKP ortasında yer alan küme tarafınca tehdit edildiğini açıklamıştı.

ŞENTOP’UN YANSISI

Mustafa Şentop bugün de yansısını sürdürdü. Mustafa Şentop şunları söylemiş oldu:

“Siyaseti yalnızca siyaset için değil, siyasi niyet ve dünya görüşü çerçevesinde çalışmalarımızın devamı mahiyetinde uzantısı olarak görüyoruz. Bir kadro prensipler, prensipler, ahlak çerçevesinde siyasetin yapılmasını gerekli görüyoruz. Başından beri siyasetin doğallığı, tabiliği içerisinde enstrümanların araçların da o siyasi anlayışlarımıza, ahlakımıza uygun kullanılması hassasiyetini gösteriyoruz. Herkesten de bu hassasiyeti bekliyoruz. Uzun vakittir kayıt dışı siyasetle çaba ediyoruz. Bunu hakikat bulmuyoruz. Siyasetin ortasında olmayıp, dışarıdan taraf vermeye çalışanları, daha evvel devletin çeşitli kademelerinde, sivil-askeri bürokrasi öteki yerlerde de olabilir, bunu gerçek bulmuyoruz, daima bununla uğraş ettik. Ankara küçük yer; kimin kimin adamı olduğu, kimin sahibi olduğunu biliyor. Ben düz siyaset yaparım. Siyasette hileler bana fazlaca uzaktır. Daha evvel bu üzere tavırlara karşılık verme durumum olmadı. Lakin bu mevzuyu kapatmayacağım. Herkes siyaset yapacak olursa, bunu metoduyla düzgün bir biçimde, bizim siyasi geleneğimizin ahlakına uygun yapmalı. Burada birebir siyasi görüştenmiş üzere davranarak, birtakım yerlere karşılık yetiştirerek, kendilerine güç elde ettiğini düşünenler ondan sonrasında bunu şahsî çıkarları için kullanmaya yöneliyorlar, kimsenin buna müsaade etmemesi lazım.”