Köz Biber Çorbası

bilimsel

Üye
Köz Biber Çorbası Tanımı İçin Materyaller

• 2-3 tane közlenmiş kırmızı biber (közlenmiş biber kavanozu kulandım)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı et yada tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • Sıvı yağ
Üzeri için;

• Kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)
Köz Biber Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Bunun için şayet konutta kavanoz közlenmiş biber yada yazdan közleyip buzluğa attığınız biber yoksa 2-3 kapya biberi közlemekle başlıyoruz. Bunu fırında yada köz de yapabilirsiniz.
  2. Közleyince siyahlaşan kabuğunu soyun.Ben kolaya kaçtım ve hazır közlenmiş kulandım.
  3. Tencereye sıvı yağ ve unu ekleyelim ,unu biraz kavuralım kokusu çıkana kadar.
  4. çabucak sonrasında közlenmiş biberleride ekleyin ve 2-3 dakika da onu kavurun.
  5. Doğrayabilirsiniz ben doğramadan ekledim.
  6. sonrasındasında su ve et yada tavuk suyunu ekleyin ben tavuk suyu kulandım.
  7. Çorbayı karıştırarak kaymamaya bırakıyoruz dikkat edin taşmasın kaynadıktan daha sonra biraz altını kısın.
  8. bu türlü bi 20 dakika pişirelim çorbayı.
  9. çabucak sonrasında blenderden geçirelim ve pürüzsüz bir kıvama getirelim.
  10. Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyelim ve sütü ekledikten daha sonrada 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
  11. Tuz ve karabiberi de ekleyin karıştırın.
  12. Ben çorbayı yaparken 1,5 yemek kaşığı un kulandım şayet kıvamını bu türlü istiyorsanız kâfi olur şayet biraz daha koyu isterseniz 2 yemek kaşığı kulanmanızı tavsiye ederim.
Tadına diyecek yok hayli lezzetli. Servis ederken rende kaşar ile servis edebilirsiniz.

Köz Biber Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı