Kolay Semizotu Çorbası

bilimsel

Üye
Kolay Semizotu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

• 1 bağ semizotu
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • Damak tadına uygun tuz ve karabiber
  • 10 su bardağı su yahut et suyu
Kolay Semizotu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Tencereye bir ölçü sıvı yağ koyup ince ince yemeklik doğranmış soğanı ekliyoruz.
  2. Onlar pembeleşince bir çay bardağı bulguru ekliyoruz birazcık kızartıyoruz.
  3. Ardından üçe dörde bölünmüş sarımsakları ekliyoruz ,hemen akabinde ince ince kıydığımız semizotunu ekliyoruz ,onları yaklaşık üç dakika soteliyoruz. (semizotu hayli çabuk pişiyor yumuşaklığını denetim ederek de sote yapabilirsiniz).
  4. Ardından suyu ekliyoruz orta uzunluk tencerenin üçte ikisi dolmuş olmalı ya da on bardak suyu denetimli koyabilirsiniz. (suyu kaynamış eklerseniz çorbanız epey daha kısa müddette pişecektir. ).
  5. Geniş bir kasede un yumurta sarısı ve yoğurdu çatal yardımı ile uygunca çırpıyoruz. (benim yoğurdum suluydu epey katı bir yoğurdunuz var ise yarım bardak yoğurt yarım bardak su yapmalısınız).
  6. Ardından kaynayan tencereden aldığımız su ile ılıttığımız karışımı tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. ( fazlaca sık kullanmasam da buna bir adet bulyon ekledim hayli yakıştı lakin bulyonsuz da çok lezzetli) bir iki taşım da bu türlü kaynatıyoruz. Çorbanız hazır.Afiyet olsun!.
Kolay Semizotu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı