bilimsel
Üye
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar güzel ramazanlar herkese.
İftar sofralarınız için şahane bir çorba önerisi ile geldim umarım beğenirsiniz.
- 1 adet tavuk göğüs
- Kişi başına 1 yemek kaşık un
- 6 -7 adet mantar
- 1 paket çiğ krema
- Karabiber
- Tuz
- Muskat isteğe bağlı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar güzel ramazanlar herkese.
İftar sofralarınız için şahane bir çorba önerisi ile geldim umarım beğenirsiniz.
- Öncelikle tavuğumuzu haşlamaya koyalım düzgünce liğme liğme olacak biçimde haşlansın.
- daha sonra tenceremize kaç kişilik yapıcaksak o kadar un koyalım. Ben 4 kişilik yaptım. 4 kaseye 4 kaşık un koydum.
- Tencerimize aldığımız unu güzelce kavuralım.
- Soğumaya bırakalım.
- daha sonra kaç kaşık un koyduysak o kadar kase tavuk suyunu ekleyelim ben 4 kase yaptığım için 3 kase tavuk suyu 1 kase olağan su ekledim daha yavaşça bir lezzet oluyor elimizi hiç çekmeden karıştırarak kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra doğradığımız mantarları ekliyoruz.
- 15 dk orta ara karıştırarak mantarlar piştikten daha sonra karabiber ve tuz ekliyoruz.
- Tiftiklediğimiz tavukları ekliyoruz. yine karıştırıyoruz.
- En son çığ krema ekleyip 1 -2 taşım kaynatıp altını kapatıyoruz ve bekletmeden sıcak servis yapıyoruz şayet kıvamı size köyü gelirse tavuk suyu ekleme yapabilirsiniz.
- En son muskat rendesi ekliyoruz isteğe bağlı kremalı yemeklere epeyce yakışıyor aroması epey ağır olan bir baharat çeşidi dikkatli kullanmak gerekir yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun.