Kuantum bilgisayarına dayanıklı: Google daha güvenli Fido2 uygulamasını yayınladı

amerikali

Yeni Üye
Kuantum bilgisayarlar klasik şifreleme yöntemlerinin güvenliğini tehdit ediyor; bu nedenle giderek daha fazla şirket zamana ayak uyduruyor ve yazılımlarını kuantum bilgisayarlara dayanıklı yöntemlerle geliştiriyor. Yakın zamanda bir blog yazısında yalnızca kuantum bilgisayarlardan gelen saldırılara karşı bağışık olması değil, aynı zamanda özellikle küçük olması beklenen bir Fido2 uygulamasını sunan Google’daki geliştiriciler de aynısını yaptı. Yeni model ETH Zürih ile işbirliği içinde oluşturuldu.

Reklamcılık

Teknik olarak kanıtlanmış

Yeni uygulama, klasik ECDSA yöntemi ve kuantum sonrası Kristaller-Dilithium yönteminden oluşan hibrit bir modeldir. Prosedürler denendi ve test edildi: Daha geçen yıl, Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), Dilithium’u uzun süredir devam eden PQC seçim sürecinde dijital imzalar kategorisinde kazanan ilan etti.

Hibrit bir model de alışılmadık bir durum değil; Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI) ve Dilitihum’un arkasındaki araştırmacıların da tavsiye ettiği gibi. Bunun arkasında yatan mantık basittir: İki yöntemden biri kırılsa bile ürünün tamamı güvende kalır. Bunun hızlı bir şekilde gerçekleşebileceği gerçeği, her ikisi de şaşırtıcı bir şekilde 2022’de kriptanalistlerin saldırıları tespit etmesinden sonra seçim sürecinin dışında kalan PQC süreçleri SIKE ve Rainbow tarafından gösterilmiştir.

yerden tasarruf edildi

Ayrıca Google, PQC yöntemlerinin en büyük dezavantajlarından birinin de üstesinden geldi: Çok fazla depolama alanı kaplıyorlar ve çok büyük imzalar üretiyorlar. Bu, özellikle Fido çubukları gibi düşük kaynaklı donanımlar için büyük sorunlara neden olur. ETH Zürih’teki araştırmacılarla birlikte güvenlikten ödün vermeden dilityumun boyutunu 20 KB’a düşürmek mümkün oldu.

Yeni uygulamanın teknik arka planına ilişkin bir makale geçen yılın Eylül ayında yayımlandı. Bu arada Google bunu kendi açık kaynaklı Fido2 uygulaması OpenSK’ya ekledi, GitHub deposunda görüntülenebiliyor.

Reklamcılık

(geniş)

Haberin Sonu