Kuantum fiziği: Yer çekiminin şu ana kadar ölçülen en küçük kütle üzerindeki etkileri

amerikali

Yeni Üye
Avrupalı bir araştırma ekibi, yerçekiminin bugüne kadarki en küçük kütle üzerindeki etkilerini ölçmeyi başardı. Southampton Üniversitesi'nden araştırma lideri Tim Fuchs, bunun bizi kuantum yerçekimini anlamaya bir adım daha yaklaştırdığını açıklıyor. Eğer bu başarılı olursa evrenin en büyük gizemlerinden bazıları çözülebilecek, deneyin önemini açıklıyor. 2,4 kg'lık bir kütlenin yerçekiminin nasıl 30 aN – yani 3 × 102 kuvvet oluşturduğunu ölçmek için özel bir cihaz kullanıldı.-17 Newton – kütlesi 0,43 mg (4,3 × 106) olan bir parçacık üzerinde-4 gram). Artık amaç daha ileri deneylerle kuantum yerçekimi dünyasına yaklaşmak.

Reklamcılık

Einstein şüpheciydi

Araştırma ekibi, kuantum dünyasında yerçekiminin nasıl çalıştığının hala anlaşılmadığını açıklıyor. Albert Einstein, olası kuantum yerçekimini araştırmanın deneysel bir yolunun olmayacağından bile emindi. Bu durum, son derece soğuk bir ortamda, mıknatıslardan ve süper iletkenlerden oluşan ve yerçekiminin mikroskobik olarak küçük parçacıklar üzerindeki etkilerinin ölçülebildiği özel bir deney düzeneğiyle çürütüldü. Grup, bunun artık araştırmaya kuantum dünyasındaki yerçekimini araştırmak için bir yol sağladığından emin. Bu bize bilimin sınırlarını zorlamamızı sağlıyor.

Deney düzeneği ve ölçülen değerler artık Science Advances bilimsel dergisindeki bir uzman makalesinde sunulmaktadır. Tim Fuchs, bu çalışmayla araştırma grubunun gerçeklik resmimize bulmacanın eksik parçasını eklemek istediğini söylüyor. Kuantum yerçekimini anlarsanız, bunu evrenin nasıl başladığını, kara deliklerde neler olduğunu anlamak için kullanabilir ve hatta muhtemelen tüm temel kuvvetleri tek bir teoride birleştirebilirsiniz. Fuchs, kuantum kütleçekim ve kütleçekim teorilerinin henüz birbiriyle uyumlu olmaması nedeniyle teslim olmak gerektiğini söylüyor. Ancak o zamana kadar biraz zaman geçmesi gerekecek.

(mho)

Haberin Sonu