“Kürtler Mansur Yavaş’a oy verir mi” sorusunun karşılığı bu görüntüde

ahmetbeyler

Yeni Üye
Gazeteci Tolga Candaş Işık, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş’a avukatları vasıtasıyla “Kürtler Mansur Yavaş’a oy verir mi?” sorusunu iletti.

Selahattin Demirtaş’ın kelam konusu soruya yanıtını toplumsal medya üzerinden paylaşan Işık, Demirtaş’ın aday konusunda isimden çok unsurlara bağlı olduklarını dediğini aktardı.

Gazeteci Tolga Candaş Işık’ın Selahattin Demirtaş’a sorduğu soru, akıllara Mansur Yavaş’ın geçmişte HDP ve Kürtler ile ilgili söylemiş olduği kelamları getirdi.

“HDP’LİLER TOPLUMA KAZANDIRILMALI” KELAMLARI REAKSİYON ÇEKMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş adaylık sürecinde çıktığı bir televizyon programında “Ben HDP’lileri terörist olarak görmüyorum. HDP’lilerin topluma kazandırılmasını düşünüyorum, tek adam pençesinden kurtarılması gerektiğini düşünüyorum. bu biçimde bir kelam de etmedim. 7 Haziran’da HDP 80 milletvekili çıkarmıştı, 1 Kasım’da 40’a indi, yarısı AK Parti’ye verdi. HDP’nin hepsini terörist olarak görmek yerine, bir kısmını PKK’nın pençesinden kurtarmak gerektiğini düşünüyorum” sözlerini kullanmıştı.

Mansur Yavaş’ın bu açıklamaları HDP parti yöneticilerinin yansısına niye olmuştu.

Sırrı Sakık, Yavaş’ın kelamlarına “HDP’liler topluma kazandırılmalı diyen kişi şunu demek istiyor. Kürtler ve HDP’liler hepsi kriminal bir halktır, hatalıdır. Rehabilite edilerek makûs yoldan kurtulabilirler. Bence siz kendinizi topluma kazandırmayın. Umutsuz olayınız zira.” halinde karşılık vermişti.

HDP eski milletvekili Hasip Kaplan’ın karşılığı ise daha sert olmuş, “Seni o denli bir rehabilite ederiz ki, feleğin şaşar, aklın tavana vurur, Edepsiz..!” demişti.

“DİYARBAKIR’A HİZMET EDECEK İNSANLARI MECLİSE GÖNDEREMEYİZ”

Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeme gelmesi gençliğinde yaptığı bir konuşmayı da shalbukil medyanın gündemine taşıdı.

Beypazarı’nda düzenlenen bir mitingde konuşan Yavaş, adaylardan bahsederken “Birinci sıradaki Ağrılı, ikinci sıradaki Diyarbakırlı, üçüncü sıradaki Mardin Derikli. Ne yapılmak isteniyor” demiş ve eklemişti:

“Mecbur muyuz Ağrılıyı, Diyarbakırlıyı seçmeye? Hasan Hüseyin Ceylan uğruna Ağrı’ya, Mardin’e Diyarbakır’a hizmet edecek insanları meclise gönderemeyiz. Meclis’te davacılar şayet olmazsa köpeksiz köyde değneksiz dolaşır üzere dolaşacaklar. Asla müsade etmeyeceğiz. Oylarınızın nereye gideceğini güzel hesap edin.”