Lewis Hamilton’ın mücevherleri ile başı dertte!

ahmetbeyler

Yeni Üye
Formula 1 pilotlarının yarışlarda mücevher takmasına yönelik yasak uzun vakitten beri bulunuyor. FIA Yarış Yöneticisi Niels Wittich de Avustralya GP öncesinde pilotlara araç sürerken mücevher takmanın yasak olduğunu yine hatırlatmıştı.

Muhtemel bir yangına karşı kıyafetlerin altındaki metal aksesuarların tehlike yarattığını belirten Yarış Yöneticisi ayrıyeten iç çamaşırı konusunda pilotları uyardı. FIA, bu haftasonu itibariyle ise mücevher ve iç çamaşırı denetimlerini içeren güncellenmiş inceleme siyasetini duyurdu. Yayınlanan bu dokümana ise reaksiyon gecikmedi.

Hamilton basın toplantısında 8 yüzük ve 4 kolye taktı!

Son olaylar ve gelişmeler üzerine 7 kere Dünya Şampiyonu Hamilton, dün akşam yapılan toplantıya 3 saat, 8 yüzük, 4 kolye ve 2 küpe takarak katıldı. Yetkililerin bu biçimde bir şeye takılmasının gereksiz olduğunu belirten Hamilton, geri adım atacak üzere görünmüyor.

Taktığı mücevher ile yansısını ortaya koyan Hamilton, hem de kelamlarıyla de FIA’yı gaye aldı:

“Bugün daha fazla mücevher takamadım! Bir spor olarak attığımız adımları ve odaklanmamız gereken daha değerli mevzuları düşündüğümüzde neredeyse geriye yanlışsız bir adım atmışız üzere hissediyorum.

Spor olarak nitekim büyük adımlar attığımızı düşünüyorum. Bu hayli küçük bir şey. 16 yıldır sporun ortasındayım ve 16 yıldır takı takıyorum. Otomobilde yalnızca küpelerim ve çıkaramadığım burun piercing’im var.

Bu tartışmaya girmemiz pek gereksiz. Bu yüzden Muhammed (FIA lideri Ben Sulayem) ile bağlantı kurmaya ve çalışmaya çalışacağım. Sporun, Muhammed’in ve F1 ile ortaklaşa çalışmak için buradayım.

Bedeninde görünmeyen yerlerde mücevherlerin olup olmadığı tartışmalarına da açıklık getiren 7 sefer şampiyon pilot şu tabirleri kullandı:

Nerede olduğunu hakikaten açıklayamam ancak platin, bu yüzden manyetik değil. Geçmişte hiç bir vakit bir güvenlik sorunu oluşturmadı. 16 yılda fazlaca fazla MR taramasına girdim ve platini çıkarmak zorunda kalmadım.

Mercedes-AMG Petronas pilotu, muhtemel bir yasak konusunda ise kaygılı olmadığını belirtti. Kadrosunun yedek bir pilotu olduğunu söyleyen Hamilton, kendisinin bu sırada Miami’de keyifli vakit geçirebileceğini ima etti. Ayrıyeten FIA üstündeki sorumluluğu almak ismine bir fergatnameye imza atabileceğini de ekledi.

Gelişmeler üzerine FIA, kolay kolay çıkaralamayacak mücevherler için Hamilton’a iki yarışlık muafiyet tanıdı. Buna göre Lewis Hamilton, 2 yarış daha mücevherleri ile yarışabilecek. Hamilton’un muafiyeti Monaco GP’nde son buluyor.

Pekala siz bu mücevher tartışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ya da SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.