Mahkeme liderinden şahitlere: Mermi izi olmasa ‘Ateş bile etmedi’ diyeceksiniz

ahmetbeyler

Yeni Üye
Olay, geçen yıl 11 Ağustos’ta Karadon Mahallesi Petek Sokak üzerinde bulunan ailenin meskeninde meydana geldi. Gece saatlerinde Kemalettin Yarımbaş ile oğlu Doğancan içinde karşılıklı hakaret ve tehdit içeren arbedede Kemalettin Yarımbaş, oğluna kızarak meskenden ayrıldı. Kemalettin Yarımbaş, sabah 9.30 sıralarında meskene geldi. Teze göre evvel meskenin kapı kilidine ateş eden Kemalettin Yarımbaş, mutfağa sığınan ailesine, kapıdan kurşun yağdırdı. 3 el sokak kapısına ve 5 el mutfak kapısına açılan ateş kararı eşi S.Y. bacağından, gelini E.Y. ise göğüs bölgesinden yaralandı. Karakoldaki tabirlerinden mahkemede vazgeçen aile, tutuklu yargılanan Kemalettin Yarımbaş’dan şikayetçi olmadı. Taammüden öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla Kemalettin Yarımbaş’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

‘SANKİ VEFAT SESSİZLİĞİ VARDI’

Mahkemede o anları anlatan Doğancan Yarımbaş, “Babamla konuta girdiği an karşı karşıya geldik, saniyelik olaydı çabucak kendimi mutfağa attım. Annem ve eşimle kapıyı kilitleyip gerisine masayı devirdik. Babam ateş açmaya başladı. Güya vefat sessizliği vardı, hiç bağırış olmadı. Eşimin vurulduğunu gördükten daha sonra şoka girmişim, eşim vurulduktan daha sonra babam ateş etmeyi bıraktı. Babam eşimin vurulup vurulmadığını görmedi. Konuttan ayrılırken de sokak kapısına 3 el ateş ettiğini duydum” dedi.

‘ÇOK PİŞMANIM’

Öldürmek üzere bir fikri olmadığını belirten Kemalettin Yarımbaş, “Eşim ve gelinimin mutfakta olduğunu bilmiyordum. Oğlumu ağır hakaretler içeren kelamlı tartışmamızın sabahında konuta gittiğimde mutfağa kaçarken gördüm. Öldürme niyetiyle ateş etmedim, sondan ne yaptığımı bilmiyorum. Gelinimin vurulduğunu savcılıkta söz verirken öğrendim, hüngür hüngür ağladım. Çok pişmanım gelinimi kızım üzere severim” sözünü kullandı.

MAHKEME LİDERİ REAKSİYON GÖSTERDİ

Karakoldaki sözlerinde, Kemalettin Yarımbaş’ın evvel dış kapıya ateş ederek konuta girdiğini akabinde da kendilerinin mutfakta olduğunu bilerek mutfak kapısından ateş ettiğini belirten ve şikayetçi olan mağdurlar, mahkemede sözlerini değiştirdi. Mağdurlar şikayetten vazgeçerken, şahitlerin da karakoldaki sözlerini değiştirmelerine mahkeme lideri reaksiyon gösterdi. Mahkeme lideri, “Mermi izi olmasa ‘Ateş bile etmedi’ diyeceksiniz” dedi. Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kemalettin Yarımbaş’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.