Mantı Suyuna Çorba

bilimsel

Üye
Mantı Suyuna Çorba Tanımı İçin Malzemeler

• 2 su bardağı mantı suyu ( 600 ml)
  • 1 su bardağı su ( 300ml )
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 tatlı kaşığı nane
Terbiyelemek için ;

• 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
Üzerine dökmek için;

• 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı karmızı toz biber
Mantı Suyuna Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Eğer mantı yaptıysam hem suyunu kıymetlendirmek için tıpkı vakitte fazlaca lezzetli ve pratik olduğu için sonraki akşam bu çorbayı kesinlikle yapıyorum :).

1. Bir gece bekleyen 2 bardak mantı suyunu ve 1 bardak suyu tencereye alıyoruz, (benim su bardağım 300ml ).
  2. Mantı suyunun içine 3 diş sarımsağı ezerek atıyoruz ve ısınmasını beklerken terbiyesini hazırlıyoruz.
  3. 1 yumurtayı yeterlice çırpıyoruz, içine yoğurdu ve unu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Isınmış olan suyumuzdan alarak terbiyenin içine yavaş yavaş katıyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz ki terbiyemiz kesilmesin.
  5. Yaptığımız terbiyeyi mantı suyuna yavaşça ekliyoruz ve daima karıştırarak kaynatıyoruz.
  6. Diğer tarafta tereyağımızı eritiyoruz ve içine kuru nanemizi atarak 2-3 tıp döndürüyoruz.
  7. Yaktığımız naneyi mantı suyunun içine katıyoruz ve birkaç dakika daha kaynatıyoruz.
  8. Son olarak servis yaparken üzerini yaktığımız toz biberle süslüyoruz. Afiyet olsun
    🙂
    Not:ben mantıyı pişirirken suyuna tuz attığım için çorbayı yaparken ekstra tuz atmıyorum.
Mantı Suyuna Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı