Mercedes bir ülkede daha fabrikalarını durdurdu!

ahmetbeyler

Yeni Üye
Global çip krizi, otomotiv devlerini derinden etkilemeye devam ediyor. Son olarak Mercedes-Benz Group, Brezilya’daki iki adet fabrika üretim sınırını yarı iletken çip badiresi niçiniyle durdurmak zorunda kaldığını deklare etti.

Alman şirketten gönderilen bir e-postada, yüzlerce çalışanın toplu olarak tatile çıkarıldığı söz edildi. Sao Bernardo do Campo ve Juiz de Fora fabrikalarındaki üretimi durduran Mercedes, tatilin yaklaşık 2 hafta kadar sürebileceği konusunda uyardı.

Mercedes Brezilya fabrikası kepenkleri indirdi

Dünyanın en büyük araba üreticilerinden biri olan Mercedes-Benz Group, Brezilya’daki dev fabrikası için mecburî ortaya gidiyor. Yarı iletken çip kahrı niçiniyle fabrikanın durduğunu açıklayan şirket, 5600 personelin tatile çıkarıldığını söylemiş oldu.

Reuters’ta yer alan habere göre Mercedes, Brezilya’daki iki fabrikada daha fazla üretim yapamayacak düzeye geldi. 18 Nisan ila 3 Mayıs tarihleri içinde üretim çizgisini kapatacak olan Mercedes’in Brezilya operasyonları, yarı iletken çip tedariği konusunda “derin” meseleler yaşıyor.

Brezilya’nın Sao Bernardo do Campo bölgesindeki fabrikada 5000 çalışan, Juiz de Fora bölgesindeki üretim üssünde ise 600 çalışan bulunuyor. Son durdurma sonucuyla birlikte 5600 çalışanın mecburî tatile çıkacağı manasına geliyor.

Mercedes, yarı iletken krizinden en çok etkilenen firmaların başında geliyor. Brezilya’daki iki fabrikasında kamyon, kamyon kabini, otobüs şasisi üzere araba modülleri üretimi yapan Mercedes, üretim ortaklarını da uyarmayı ihmal etmedi.

Sao Bernardo do Campo bölgesindeki metal çalışanları sendikasına göre bu, şirketin gerçekleştirdiği birinci durdurma sonucu değil. Mercedes’in Mart ayında emsal bir çip kıtlığı niçiniyle yaklaşık 1200 çalışanın toplu tatile çıkardığı öğrenildi.

Pekala ya siz Mercedes fabrikasının çip krizi yüzünden durması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.