Mercimek Çorbası

bilimsel

Üye
Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

• 1 litre su
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane patates
  • Yarım havuç
  • 1 diş sarımsak(miktarı isteğe bakılırsa)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ(isteğe bağlı az da ekleyebilirsiniz)
  • Kimyon (isteğinize bağlı)
  • Kırmızı toz biber
  • Et bulyon(isterseniz tavuk bulyon da ekleyebilirsiniz yahut hiç bulyon da eklemeden yapılabilir)
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. 1 litre suyu tencereye alalım ve içerisine kırmızı mercimeği, doğranmış olan patatesi, ince uzun biçimde kesilmiş havucu, zeytinyağı, sarımsakları ekleyelim.
  2. Tencere kapağını az açık biçimde kapatarak kaynamaya bırakalım.
  3. Tencereyi orta ateşte 30-35 dk boyunca pişmeye bırakalım.
  4. Sebzelerin piştiğini denetim ettikten daha sonra hazır hale gelen gereçleri, el robotu ile çekelim. Çorba kıvamına gelene dek yani hiç pürüz kalmayacak hale gelene kadar çekmeye devam edelim.
  5. Tenceremizi yine ocağa alarak et bulyonunu içine parçalayalım ve tereyağını ekleyelim sonrasındasında kimyon kırmızı toz biber ve tuzunu ekleyelim beş dk kaynatalım.Ve çorbamız hazır.
Şimdiden deneyenlere afiyet olsun….

Not
‼

Ben emziren ve gaz sorunu olanlar için kimyon da ekliyorum ve de ekstra hoş tat veriyor.

Çorbayı patates ve havuç yumuşak olana kadar yani çekilme evresine gelene kadar ocaktan almıyoruz.

Çorbayı çekme sürecinden daha sonra sıcakken tereyağ eklerseniz içerisinde hoş eriyecektir.

Eğer çorba epey yoğunlaşır ise biraz su ekleyebilirsiniz.

Çorbayı tüketirken isteğinize bağlı limon yahut limon sosu dökerseniz hoş bir tat olucaktır.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı