Okul müdüründen öğretmene kıyafet hakareti: Âlâ biri olsa bu kılıkta gelmez

ahmetbeyler

Yeni Üye
Erzurum’un Palandöken ilçesindeki Maksut Efendi İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan D.Y, giydiği kıyafet niçiniyle okul müdürü Muammer Bulut’tan ikaz aldı. Ayrıyeten okul müdürü D.Y.’nin eşine de hakaret etti. Hem D.Y. birebir vakitte eşi E.Y. müdür hakkında hata duyurusunda bulundu.

BirGün’den Tolga Uğur’un haberine nazaran 25 Nisan günü yaşanan olayda okul müdürü Bulut, öğretmen D.Y.’ye yaklaşarak, “Ben sizle oldukcatandır görüşecektim. Hatta kıştan beri görüşmek istiyordum lakin fırsat bulamadım. Sizin giysiniz yöremize uygun değil. bu türlü tenkit alırsın. Buradan çıktığında, yolda yürüdüğünde başına gelmedik kalmaz” diyerek öğretmeni uyardı. Öğretmen, eşi E.Y.’ye yaşananları anlattı. Akabinde, E.Y., okul müdürü M.B’yi arayarak niye eşine mobbing uyguladığını sordu. E.Y, okula giderek müdüre “Benim eşimin giysisine karışamazsın” dediğinde ise müdür Bulut, “Eşin esasen âlâ biri olsa bu kılıkta okula gelmezdi” biçiminde karşılık verdi. daha sonrasında E.Y. ile Müdür Bulut içinde arbede yaşandı.

ÖĞRETMEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Öğretmen D.Y., müdür Muammer Bulut’tan “tehdit, hakaret içeren sözler” ve “sürekli olarak mobbinge uğradığı” için şikayetçi oldu ve cezalandırılmasını istedi. Okul Müdürü Bulut ise kendisinin de şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Yargıya intikal etmiş bir olay. Ayrıntılara inmek istemiyorum. Olayların basına yansımasını istemiyoruz” diye konuştu.

Yaşanan tartışmanın akabinde öğretmen D.Y., okul bahçesinde aracındayken, İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi M.G.’nin aracını tekmelediğini de sözünde belirtti. D.Y., hem maddi ziyanının karşılanmasını tıpkı vakitte öğrencinin gereken cezayı almasını talep etti.