‘Otomobile top atma’ cinayeti sanığına 29 yıl mahpus cezası

ahmetbeyler

Yeni Üye
Olay, geçen yıl 17 Eylül’de Melikgazi ilçesi, Danişmend Gazi Mahallesi’nde meydana geldi. Bahçede oynayan Cihan Karaca’nın oğlunun attığı top, komşuları Faruk Kahraman’ın arabasına isabet etti. Faruk Kahraman da çocuğa reaksiyon gösterdi. Çocuk durumu babasına anlatınca, iki komşu içinde tartışma çıktı. Çıkan arbedede Faruk Kahraman, meskenden aldığı av tüfeğiyle Cihan Karaca’yı vurarak yaraladı. Karaca ömrünü kaybetti, Kahraman da gözaltına alınıp tutuklandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırlanan iddianame, Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Cihan Karaca’yı silahla tehdit ettikten daha sonra av tüfeği ile vurarak öldüren sanık Kahraman hakkında ‘kasten adam öldürme’ hatasından müebbet mahpus cezası istendi. Olay sırasında Karaca’nın yanındaki kardeşi Ş.K.’ye silah doğrultarak tehdit eden Kahraman’ın ayrıyeten ‘silahla tehdit’ ve ‘hakaret’ cürümlerinden cezalandırılması talep edildi.

‘KÜREKLE VURUNCA TÜFEK SESİ SANDIM’

Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Faruk Kahraman ile şikayetçiler hazır bulundu. Evvelki savunmalarını tekrar eden ve aracına bilerek top atıldığını tez eden sanık Kahraman, “Komşumuz olan Cihan Karaca’nın oğlu mahallemizde top oynuyordu. Ben de oynadığı topun arabama gelmesi niçiniyle kendisine kızdım. ‘tekrar çekerseniz, topunuzu keserim’ dedim. çabucak sonrasında Cihan Karaca, ‘Ben de seni keserim’ dedi. Bu niçinle tartışma çıktı. Namaz kılmaya giderken, kardeşiyle konutumuzu bastılar. Cihan Karaca, kürekle kapıya vurunca tüfek sesi sandım. Annemi ve kendimi korumak emeliyle gözlerimi kapatarak, ateş ettim” dedi.

MÜEBBET MAHPUS CEZASI 25 YILA İNDİ

Evren Karaca’nın yakınları ise şikayetçi olduklarını belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, öldürülen Cihan Karaca’yı silahla tehdit eden sanık Kahraman’a 10 ay mahpus cezası verdi, akabinde ‘kasten adam öldürme’ cürmünden müebbet mahpus cezasına çarptırdı. Heyet, çabucak sonrasında geleceği üstündeki muhtemel tesirleri göz önünde bulundurarak, cezasını 25 yıla düşürdü. Heyet, ömrünü kaybeden Karaca’nın olay sırasında yanında olan kardeşi Ş.K.’ye yönelik aksiyonu niçiniyle sanığa ‘silahla tehdit’ hatasından 2 yıl 6 ay, ‘hakaret’ hatasından ise 1 yıl 2 ay mahpus cezası verdi. bu biçimdece sanık Kahraman toplamda 29 yıl 6 ay mahpus cezasına çarptırıldı. (DHA)