Paklık çalışanı muradına erdi: yıllar daha sonra kavuştu

ahmetbeyler

Yeni Üye
Hürriyet köşe muharriri Fulya Soybaş bu haftaki köşe yazısında bir düğünde attığı göbek ile meşhur olan paklık çalışanı Hamit Karakaya’yı yazdı. Soybaş, Karakaya’nın 2 yıldır görmediği çocuğuna yıllar daha sonra kavuştuğunu söylemiş oldu.

Fulya Soybaş’ın bu haftaki yazısındaki ilgili kısım şöyle:

“Rast geldiği bir düğünde iki göbek atıp daha sonra da çöp kamyonunun peşinden koşarak bakılırsavine devam ettiği 22 saniyelik görüntüsü ile ‘fenomen’ olan paklık emekçisi Hamit Karakaya’yı hatırlarsınız. Milyonlarca sefer tıklananı o görüntünün akabinde, ‘Kimdir bu Hamit? Hiç sıkıntısı yok mu bu adamın?’ deyip aramış, eski eşi ile sıkıntıları sebebi ile 2 yıldır çocuğu ile görüşemediğini öğrenmiştim. Oysaki kederden, tasadan oynuyormuş bizim Hamit Bey! her neyse ki o sıkıntı, tasa artık son buldu. Fenomen paklık emekçisi 2 yıldır bakılırsamediği oğluna kavuştu. Evlat hasreti bitmiş oldu.

HASRETİNDEN DELİRMEMEK İÇİN OYNADIM

İzleyenlerin sevincine hayran kaldığı 33 yaşındaki paklık çalışanı Hamit Karakaya’nın kıvrak figürleri, dertsiz üzere görünen hallerinin akabinde Türkiye’nin epey konuştuğu bir dram çıkmıştı. Karakaya, 15 gün evvel yaptığımız röportajda, “9 yaşında bir oğlum var. 2 yıl oldu görmeyeli. Hasretinden ya delirecek ya oynayacaktım. Oynadım” demiş, bu kere hüzünlendirmişti. 9 yaşındaki oğlu Yasin’in annesi ile anlaşamadıklarını, 5 yıl evvel ayrıldıklarını ve bu süreçte diğeri ile evlendiğini söyleyen fenomen paklık personeli Karakaya yaşadıklarını şu biçimde anlattı:

NAFAKA YÜZÜNDEN

“Yasin o devir epeyce küçüktü. Yeteri kadar vakit ayıramam, bir de çocuğun psikolojisi bozulmasın diye velayeti anne aldı. Birinci yıllar sorun olmadı fakat annesi çabucak sonrasında çocuğu göstermemeye başladı. 2 yıldır hiç bakılırsamedim. Aylık 300 lira nafaka ödüyordum. Fakat eski eşim bir anda adresini değiştirip kayboldu. Sanırım, bir daha evlendiğimi duyar duymaz yaptı bu biçimde bir iş. Pes etmedim, çocuğumun peşine düştüm. Muhtarlığa, nüfus müdürlüğüne gittim, eski mesken sahiplerine sordum lakin ulaşamadım. Madem o denli dedim o günden daha sonra hiç nafaka ödemedim. 15-16 bin lira nafaka borcum var. Nafaka ödemedim fakat parayı da cebe atmadım. Yasin’ime bir inek aldım. İnek onun… Artık ben bunları başa taksam hasta olurum, elden ayaktan düşerim, işimden olurum. Tüm bunları düşün düşün! Meczup olur insan. Açacaksın oyun havanı, süpüreceksin sokağını, unutacaksın kederleri dedik iş buralara geldi.”

ÇOCUĞA İCRA GETİRİLMEZ

İcraya verip gorebilirdin çocuğunu. niye yapmadın?

Çocuğa icra getirilir mi hiç? Savcılığa, polise gerek var mı? İcra memurluğuna gittiğimde de bana, ‘Yapma kardeşim! Bozma çocuğun psikolojisini’ dediler de ondan yapmadım.

Peki, niye nafakanı ödemedin? 300 lira. Ödemelisin.

Yeter ki çocuğumla görüşeyim, ödeyeceğim. Borcumu da ödeyeceğim.

‘GEL BAK’ DEDİM BAKMADI

OBJEKTİFLİK ismine, ‘Didem Arslan Yılmaz ile vazgeçme’ programına katılan eski eş Dilan K.’nin tezlerine da kulak verelim: “Daha evvel ilgilenmedi çocukla. Ankara’da işim vardı, ‘Gel, bak!’ dedim, gelmedi. daha sonra oğluma düğün görüntüsü atmışlar. Çocuğuna düğününün görüntüsünü atan bir babaya çocuğu niye göstereyim ki? Çocuğu görmeye gelirken sırtında kuru sıkı tabanca ile geliyordu bir de. Tehdit falan etmiyordu lakin çocuk görmeye bu biçimde gelinmez.”

‘BUNDAN daha sonra MEMNUNLUKTAN OYNAYACAĞIM’

Hamit Karakaya ile söyleşimiz neredeyse tüm medya kuruluşlarında yer bulunca, herkes ‘Ne yapar ne eder de baba ile oğlunu bir ortaya getiririz?’ diye uğraştı. Didem Arslan Yılmaz da o isimlerden biri idi. Karakaya’nın eski eşini ikna etti ve buluşma gerçekleşti. Ben de buluşmaya online katıldım, yüzler gülüyordu zira 2 yıllık evlat hasreti bitmiş oldu.

Sevgili Hamit oğluna kavuştun, nasıl hissediyorsun?

Allah razı olsun Dilan’dan ve herkesten. İkna oldu sonunda. Oğlumun hasreti ile kavruluyordum. 2 yıllık hasret bitti. Vallahi ağlıyorum. Tanımı yok bu mutluluğun. Yasin’im de hayli memnun. Havalara uçtu. ‘Atımız nerede, hani gezdirecektin beni?’ diye sordu. Bir atımız vardı, geçen yıl vefat etti. Haberi yok doğal ‘Keşke onu da getirseydin’ dedi. Artık birinci amacım bir at sahibi olmak. İneği var, atı da olursa… Daha ne isterim! Artık hafta sonları Yasin’imi gorebileceğim, nafaka borcunu da ödeyeceğim. Bundan daha sonra memnunluktan oynayacağız! Karşılıklı bile oynarız Yasin’imle.”

NAFAKADAN PARA KAZANILMAZ

Nafaka konusu açılmışken Avukat Ceren Şarman’ı aradım, şöyleki diyor: “Hiç kimse ‘Boşanayım da para kazanayım’ diye evlenmez. Nafaka haktır! Nafakadan para kazanılmaz. olağan olarak bayan ve çocuk kadar erkek mağduriyetleri de mevcuttur fakat eski eşine ya da çocuğuna nafaka ödemeyen erkek sayısı fazladır. 2 tıp nafaka var. Biri çocuğa verilen, iştirak nafakası. Verilen para çocuğun. Bu para ile çocuğun barınma, eğitim, mutfak üzere masrafları karşılanır. Başkası eşe verilen, yoksulluk nafakası. Mahkeme şahitleri dinler, araştırır; bayan çalışıyor mu, üzerine kayıtlı mal-mülk var mı, belirler. Ona bakılırsa nafaka bağlar. Nafakasını ödemeyeni mahkemeye ve icraya verebilirsiniz.”

SUÇTUR

Gelelim çocuğun gösterilmemesine. Nafaka ile ferdî ilginin (çocuğun velayetini alan kişi ile) bir bağı yoktur. Nafaka başka çocuğu göstermemek başka bir mevzudur ve cürümdür. Mahkeme ebeveyne çocuğu görme hakkı tayin etmişse uygulanmak zorundadır. Kimse, hangi niye ile olursa olsun taraflardan birine çocuğu göstermemezlik yapamaz.”