bilimsel
Üye
Patatesli Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese güzel ramazanlar bereketli iftarlar diliyorum. Konutumuzda olan az gereçle lezzetli yumuşacık içimli olağanüstü bir çorbaya varmısınız.
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su barsak et suyu yahut 1 knor bulyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardak sıcak su (bardak ölçüsü 200 ml.)
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese güzel ramazanlar bereketli iftarlar diliyorum. Konutumuzda olan az gereçle lezzetli yumuşacık içimli olağanüstü bir çorbaya varmısınız.
- Öncelikle tencereye sıvı yağ koyup ocağa koyalım.
- İncecik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ek ederek kavuralım.
- Renlelediğimiz havuç ve patatesi ek ederek bir iki tıp karıştırıp sıcak suyu ve et suyunu ek ederek kapağını kapatıp orta ateşte 20 dakika kaynatalım.
- Bu ortada terbiyesi için derin bir kaseye yumurta, un, yoğurt ve limon suyununu koyup çırpıcıyla uygunca karıştıralım.
- Zerzevatları pişen çorbamızı blendırdan geçirelim.
- Terbiyemizin kesilmemesi için çorbamızdan bir kepçe koyarak ılıştırıp yeterlice karıştırarak, yavaş yavaş çorbamıza ek edelim.
- tekrar ocağa koyup kaynayana kadar karıştırıp 2-3 dakika daha sonra tuzunu ek ederek ocaktan alalım.
- Sosu için tavamızda tereyağını eritelim, karabiber, pulbiber ve naneyi ek ederek çorbamıza dökelim. Mutfağımız mis üzere koktu, çorba mükemmel oldu afiyet olsun.
- Et suyu için ben marketten çorbalık tavuk alıp içine top karabiber, defne yaprağı ve soğan koyup kaynatıp süzerek bardaklara doldurup dondurucuda hazır ediyorum, pilav ve çorbalar için nefis oluyor.