Patatesli Havuçlu Terbiyeli Çorba

bilimsel

Üye
Patatesli Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı İçin Gereçler

• 1 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su barsak et suyu yahut 1 knor bulyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardak sıcak su (bardak ölçüsü 200 ml.)
Terbiyesi için :

• 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Sosu için :

• 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
Patatesli Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

Herkese güzel ramazanlar bereketli iftarlar diliyorum. Konutumuzda olan az gereçle lezzetli yumuşacık içimli olağanüstü bir çorbaya varmısınız.

1. Öncelikle tencereye sıvı yağ koyup ocağa koyalım.
  2. İncecik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ek ederek kavuralım.
  3. Renlelediğimiz havuç ve patatesi ek ederek bir iki tıp karıştırıp sıcak suyu ve et suyunu ek ederek kapağını kapatıp orta ateşte 20 dakika kaynatalım.
  4. Bu ortada terbiyesi için derin bir kaseye yumurta, un, yoğurt ve limon suyununu koyup çırpıcıyla uygunca karıştıralım.
  5. Zerzevatları pişen çorbamızı blendırdan geçirelim.
  6. Terbiyemizin kesilmemesi için çorbamızdan bir kepçe koyarak ılıştırıp yeterlice karıştırarak, yavaş yavaş çorbamıza ek edelim.
  7. tekrar ocağa koyup kaynayana kadar karıştırıp 2-3 dakika daha sonra tuzunu ek ederek ocaktan alalım.
  8. Sosu için tavamızda tereyağını eritelim, karabiber, pulbiber ve naneyi ek ederek çorbamıza dökelim. Mutfağımız mis üzere koktu, çorba mükemmel oldu afiyet olsun.
Not :Terbiyeli ve yoğurtlu çorbaların kesilmemesi için tuzu çorbayı ocaktan alırken koyuyoruz.

• Et suyu için ben marketten çorbalık tavuk alıp içine top karabiber, defne yaprağı ve soğan koyup kaynatıp süzerek bardaklara doldurup dondurucuda hazır ediyorum, pilav ve çorbalar için nefis oluyor.
Patatesli Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı