Reaksiyonların akabinde tutuklandı… Tabiri ortaya çıktı

ahmetbeyler

Yeni Üye
Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda tehdit ve darp soruşturmasında ‘müşteki-şüpheli’ sıfatıyla yer alan 44 yaşındaki Gökmen Y. soruşturmayı yürüten Savcı O.S. ile 4 Mart günü görüşmek istedi. Savcının makam odasına giren Gökmen Y.’nin evvel savcıya hakaret, akabinde savcıyı darp ettiği öğrenildi. Olaya müdahale etmek isteyen 2 katip ve 1 polis memurunun da kuşkulu Gökmen Y. tarafınca darp edildiği öğrenildi.

Savcı O.S., 2 katip ve 1 polis memurunun darp raporu almasının akabinde kuşkulu Gökmen Y.’den şikayetçi olduğu öğrenildi.

EVVEL İSİMLİ DENETİM

Sözünde boksör olduğunu sav eden Gökmen Y. savcılıkça tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği ise tutuklama talebini reddederek hatanın niteliği, kanıtların toplanmış olması ve şüphelinin kaçacağına yönelik kanıt bulunmaması üzere konuları dikkate alarak şüphelinin konut mahpusu ve imza atmak halindeki isimli denetim önlemleriyle hür bırakılmasına karar verdi.

KUŞKULU TUTUKLANDI

Soruşturmayı yürüten savcılık, şüphelinin özgür bırakılmasına itiraz etti. Savcılığın itirazını kıymetlendiren Anadolu 1. Asliye Ceza Mahkemesi, hatanın işleniş biçimini dikkate alarak kuşkulu Gökmen Y. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama sonucu çıkardı.

Emniyetteki süreçlerinin akabinde Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen kuşkulu Gökmen Y. sözünde kendisinin tefecilikten dolayı müşteki olduğu evraka savcı O.S’nin baktığını ve tabir vermek için savcının odasına söz vermeye gittiğini, boksör olduğunu birisine vurmak istese vuracağını anlatarak , “Kesinlikle Savcı Bey’e vurmadım. Olayı kendisine anlattığımda yanındaki bireylere bunu alın deyince ben de Savcı Bey’in yakasına yapıştım” argümanında bulundu. Sözünde savcıya rüşvetçi demediğini tez eden Gökmen Y. güvenlik nazaranvlilerine de direnmediğini savundu.

Devletin makamına hürmeti olduğunu öne süren kuşkulu, güvenlik güçlerince direnmediğini, ellerinin artta olacak biçimde odadan çıkartıldığını, adalet istediğini ve tutuksuz yargılanmak istediğini söylemiş oldu. Gökmen Y. Anadolu 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nce “Kasten sıradan yaralama” hatasından tutuklanarak cezaevine gönderildi.