Sakaryaspor Teknik Yöneticisi Tuncay Ulu şampiyonluğu değerlendirdi! “Sonu hoş bitti”

amerikali

Yeni Üye
TFF 2. Lig Kırmızı Küme’de ligin bitimine 2 hafta kala Spor Toto 1. Lig’e yükselmeyi garantileyen Sakaryaspor’da şampiyonluk sevinci yaşanıyor.

10 yıllık ortanın akabinde 1. Lig’e yükselen Sakarya temsilcisi, şampiyonluk kupasına yarın meskeninde karşılaşacağı Kahramanmaraşspor maçının akabinde kavuşacak. Sakaryaspor, kupayla kenti dolaşarak şampiyonluk sevincini taraftarlarıyla paylaşacak.

Sakaryaspor Teknik Yöneticisi Tuncay Ulu, yaptığı açıklamada, 10 yıl ortadan daha sonra gelen şampiyonluğun kıymetli olduğunu söylemiş oldu.

Muvaffakiyetin en büyük mimarlarının futbolcular olduğunu vurgulayan Ulu, “Burada taraftarın, topluluğun, liderin, yöneticilerin, belediye liderimizin, tüm Sakarya halkının hayli büyük emeği var. Bendilk evvel Ercüment hoca buradaydı, ona da teşekkür etmek gerekir, epeyce büyük emeği var. Ben geldiğimde çocuklar bir öykü yazıyordu o kıssayı tamamladılar. Hoş bir öykü, sonu hoş bitti.” diye konuştu.

Ulu başarıda emeği geçenlere teşekkür ederek, Sakaryalı olarak grubun modülü olmaktan memnunluk ve gurur duyduğunu kaydetti.

“ESKİ GÜNLERE DÖNME İSMİNE BİRLİK VE birlikteLİK OLMA ZAMANI”

Herkesi Sakaryaspor’a takviye olmaya çağıran Ulu, “Bir tane Sakaryaspor’umuz var. Ülke futboluna epeyce büyük hizmetler etmiş hem grup olarak tıpkı vakitte kişisel oyuncu olarak epeyce fazla oyuncu yetiştirmiştir. O yüzden o eski günlere dönme ismine birlik ve birliktelik olma vakti.” dedi.

Şampiyonluk sevinciyle ilgili kanılarını paylaşan Ulu, “Anlatamazsınız, yaşamanız gerekiyor. Ben epey kısa müddet yaşadım. Tahminen günlerce uyumadım, arkadaşlar, oyuncu kümesi da biliyor. Onlar bizden daha gerilimliydi. Daha fazlaca baskı altındaydı fakat epey şükür… Uzun bir kıssa bu. bu biçimde tek bir sözle anlatılacak bir şey değil lakin şöyleki söyleyeyim; fazlaca üzüldük ancak en çok sevinen biz olduk.” tabirlerini kullandı.

“Bu kentte birlik ve birliktelik, birbirine dayanak olduğu sürece muvaffakiyetler gelir.” diyen Tuncay Ulu, “Hemen bir anda amaca de kitlenmemek gerekiyor. Şu anda evet, bir üst lige çıktık. Burada evvel kalıcı olmak, düzgün bir planlama yapmak, aidiyet duygusu olan oyuncu kümesini da buraya katmak, altyapıdan da oyuncular çıkartmak gerekiyor. O yüzden bu da uzun bir müddetç, kısa vadede fazlaca büyük gaye koymamak gerekiyor lakin Sakaryaspor’un olduğu yerde maksat vardır. Hem lige kalite, renk katacaktır birebir vakitte taraftarımızla farklı bir atmosfer olacak.” halinde görüş belirtti.

ÜMİT KURT: “İNŞALLAH BU ŞAMPİYONLUK MUVAFFAKİYETLERİN BAŞLANGICI OLUR”

Futbolcu Ümit Kurt da şampiyonluğun güzel olması temennisinde bulundu.

Şampiyonluğun muvaffakiyetlerin başlangıcı olmasını dileyen Kurt, “İnşallah bundan daha sonra da bu biçimde devam eder. Natürel ki geçmişte epeyce büyük dertler yaşayan bir Sakaryaspor topluluğu vardı. Döneme başlarken çok demoralize olmuş, yaralanmış bir topluluk vardı zira finalde kaybetti bu topluluk. Sonucunda biz gerilimin, sorumluluğun altından, grup arkadaşlarımızla idaremizle Ercüment hocayla Tuncay hocamızla daima birlikte kalkmasını bildik. Kente şampiyonluğu getirdik. Daha evvel de şampiyonluklar yaşadım ancak en hoşu buydu diyebilirim.” diye konuştu.

Futbolcu Mehmet Yıldızaç da memnun ve gururlu olduklarını belirterek, “Anlatılmaz bir his. Hala şaşırıyoruz, inanılmaz bir memnunluk var üzerimizde. Kentimiz, taraftarımız yanımızdaydı, destekliyordu bizi. Onlara da teşekkür etmek lazım. Bizi hiç bir vakit yalnız bırakmadılar. Benim ve kadro için hoş bir dönem geçti.” tabirlerini kullandı.