Samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz’in duruşmasında savcı müebbet istedi

ahmetbeyler

Yeni Üye
Hürriyet’ten Aziz Özen’in haberine göre, mimar Başak Cengiz’i yolda yürüdüğü sırada samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz hakkında dava karar kademesine geldi.

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, Can Göktuğ Boz hakkında İsimli Tıp Kurumu tarafınca gönderilen ‘cezai ehliyeti tam’ raporu okundu.

Duruşma savcısı, Can Göktuğ Boz’un gözaltında tutulduğunda “Mutsuzluğum niçiniyle bir bayanı öldürmek istedim” söylemiş olduğini, yargılama kademesinde ise fikir değiştirerek “Şeytan bana öldür ve intihar et” dedi formunda konuşarak cezadan kurtulmaya çalıştığını belirtti.

Mütalaada Can Göktuğ Boz için tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, silahla tehdit hatasından ise 6 yıl mahpus isteyen savcı indirim yapılmamasını da talep etti.

“UMUT OLMANIZI İSTİYORUM”

Öldürülen Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz duruşma daha sonrasında yaptığı açıklamada, “Sahipsiz kalan bayanlara umut olmanızı istiyorum. Zalimlerin elini kolunu sallayarak gezmesine müsaade vermeyin. O denli bir ceza alsın ki, örnek olsun” diye konuştu. Mahkeme heyeti Can Göktuğ Boz’la ilgili bugüne kadar verilen raporların İsimli Tıp Üst Konseyi’ne gönderilmesine ve kesin bir rapor hazırlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.