Şehriye Çorbası

bilimsel

Üye
Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler

• 1 kase şehriye (arpa)
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Biraz zeytin yağı
  • 1 adet limon
Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda soğanımızı soyalım ve biberle soğanı yıkayalım daha sonra minik minik doğrayalım.
  2. daha sonra domatesleri de yıkadıkdan daha sonra domateslerimizi soyup minik minik küp halinde doğrayalım.
  3. Kettleye su doldurup kaynatalım 1. 5 litre kadar.
  4. Tenceremizin içerisine biraz zeytin yağı ekliyelim ve birinci vakit içinderda soğanları kavurmaya başlıyalım.
  5. 2-3 dakika kavurdukdan daha sonra doğranmış biberimizi de ekliyelim tekrar kavuralım.
  6. Kavurma sürecinden daha sonra salçalarımızı da ekliyelim ve biraz daha birlikde kavurdukdan daha sonra doğradığımız domateslerimizi de ekliyelim ve yeterlice birbiriyle karıştıralım.
  7. Baharatlarımızı da ekleyip karıştırdıktan daha sonra üzerine kaynamış suyumuzu da ek edelim ve çorbamızın kapağını kapatalım ve kaynamasını bekliyelim.
  8. Bir kaç dakika daha sonra kaynayan çorbamıza şehriyeleri ek edelim.
  9. Üzerine yarım limon sıkalım ve tekrar yaklaşık 15 dakika pişirmeye bırakalım birtakım kimi karıştıralım.
  10. Pişmiş olan çorba mızı biraz dinlendirdikden daha sonra servis edip eksi sevenlere yanında limon servis ederek şuna bilirsiniz ben çok seviyorum oldukcada yakıştığını düşünüyorum.Herkeze şimdiden ellerine emeğine sıhhat diyorum????
    ❤
    Afiyetle yiyin.
Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar.
Umarım tanımımı beğenirsiniz ????
❤
????????.
Bu ortada isteyen tavuk yahut et bulyon atabilir ben çok. Tercih etmiyorum kendi tadını kaybetmek istemiyorum.

Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı