Sinop’taki 10 yunus balığının mevt niçini ne… Odatv’ye konuştular

ahmetbeyler

Yeni Üye
Sinop’un stat kıyısında gezintiye çıkan öğrenciler, dalgaların kıyıya getirdiği meyyit yunus balıklarını fark etti. Dalgaların kıyıya getirdiği 10 yunus balığını bir ortaya toplayan etraftakiler ondan sonrasında yetkililere haber verdi. Bölgeye gelen Sinop Üniversitesi Su Eserleri Fakültesi yetkilileri, yunusların vefat sebeplerinin araştırılması için kamyonete yükleyerek fakülteye sevk etti.

NÜKLEER SIZINTI ARGÜMANI

Yunus balıklarının mevt sebepleri araştırmaya devam ederken, birtakım lokal sitelerde yunusların mevt sebebinin Ukrayna’daki savaş sebebiyle nükleer bir sızıntı olabileceği öne sürüldü.

Yunusların vefat sebebinin araştıran Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Su Eserleri Fakültesi araştırma bakılırsavlisi Uğur Özsandıkçı, Odatv’ye açıklamalarda bulundu.

ARAŞTIRMA DEVAM EDİYOR

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, 10 yunus balığının vefatı ile ilgili araştırmanın devam ettiğini söylerken, Ankara’dan bir takımın geleceğini ve çabucak hemen vefat niçinine ait net bir bilginin olmadığını söz etti.

NÜKLEER SIZINTI MANTIKLI DEĞİL, LAKİN BİRİNCİ KERE GÖRDÜM

Su Eserleri Fakültesi Araştırma vazifelisi Uğur Özsandıkçı, nükleer sızıntı argümanlarını yalanlayarak, “nükleer sızıntı bütün balıkları tesirler yalnızca yunusları etkilemez” dedi.

10 yıldır Sinop Su Eserleri Fakültesi’nde olduğunu söz eden Uğur Özsandıkçı, “İlk sefer 10 yunusun ölüsüyle karşılaştım. Ben bunun bir hastalık olabileceğini düşünüyorum. Ya denizdeki diğer bir balıktan kaptıkları hastalık ya da gırgır balıkçılığı ile ağlara girmiş olabilirler. Birinci 4 yunusa baktığımızda ağ izine rastlamadık. Balıklarda kan imajı ağlardan kaynaklandığını söylüyorlar fakat o denli değil, balıkçılara katil üzere göstermeyelim. Bunları kargalar ve martı da yapmış olabilir. Gözler yumuşak olduğu için o kısma dalıyor kuşlar. Cuma günü Ankara’dan araştırma için veteriner bir grup gelecek. bir arada de inceleme yapacağız. sebebi bu biçimde ortaya çıkacak. tekrar ediyorum, nükleer bir sızıntı olma ihtimalini mantık kabul etmiyor. Başka hayvanlara da olurdu. Sürü halinde geziyorlar. Birinci 4’ü ne baktık, 6’sına bakmadık” halinde konuştu.